Laufer: ”Iohannis a dat comanda. Mi se pregătește un dosar”. Acuzații de antisemitism

Ilan Laufer a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis care a respins propunerea ca acesta să preia Ministerul Dezvoltării.

"Dragi Români, mă numesc Ilan Laufer, din părinți români, născut în București, la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României.  Am studii superioare făcute la timp, am demonstrat în mediul privat, am reușit să atrag peste 400 de milioane de euro în România, să contribui la crearea a foarte multe locuri de muncă, peste 1000 și am demonstrat și în mandatul meu de ministru la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, incluziv prin programul Star-Up Nation prin contribuția mea la legea prevenirii și a parteneriatului public-privat.

Astăzi în 2018, am fost respins de către președintele Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci când m-a refuzat în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituțional. Consider că refuzul preșeșdintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an președintele Klaus Iohannis.

Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel dorind pe această cale să saboteze relația dintre România și Israel. Totodată vă pot spune că a contibuit la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibe loc între Guvernul israelin și Guvernul Român. Prin interpuși a inițiat acțiuni de urmărire penală împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel și am informații certe că ar trebui și eu să mă aștept la același mod de acțiune în ceea ce mă privește, mai exact un dosar penal care probabil se pregătește acum pe repede înainte la comanda președintelui.

Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel, că va face tot posibilul să blocheze mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, proces inițiat de domnul președinte Liviu Dragnea ca fiind primul om politic din Europa care a declarat că va susține acest proces după ce președintele american Donald Trump a anunțat că va muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aiv la Ierusalim. 

Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relație între Guvernul României și Guvernul de la Tel Aviv și totodată consolidarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii, ceea ce l-a deranjat foarte mult pe președintele Klaus Iohanis și se pare că trebuie să plătesc pentru acest lucru. 

Prin refuzul unei persoane despre care se știe că are legături foarte bune cu Israelul și cu Statele Unite ale Americii, Klaus Iohannis întărește convimgerea că dorește legături doar cu Berlinul și blocarea relației cu Israelul și Statele Unite ale Americii. Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în România. Iohannis a zis că acest Guvern trebuie să plece cu orice preț, dar refuză să semneze revocarea pentru doi miniștri din acest Guvern. Până la urmă dorește să plece sau nu acest Guvern? Nu înțelegem exact. Sau poate dorește să aleagă domnia sa cine pleacă, cine rămâne și care sunt miniștri care trebuie să vină în Guvern. 

Sunt profund mâhnit și dezamăgit de atitudinea președintelui țării mele care nu dorește ca România să preia președinția Consiliului Europei și se folosește de orice prilej pentru a submina buna funcționare a Guvernului României. Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul și să spună care a fost motivul real pentru care m-a respins, mă refer la cel religios, și faptul că sunt evreu.

Tot dumnealui, prin nemotivarea respingerii celor două propuneri din partea premierului României, a încălcat Constituța și legile țării. Klaus Iohannis încearcă să blocheze obținere de fonduri europene pentru că în mandatul meu de ministru am demonstrat că le pot atrage și că pot aduce plus valoare economiei românești. Aici vreau să fac referire la programul Start-up Nation prin intermediul căruia am reușit într-un termen foarte scurt 120 de milioane de euro fonduri europene și să creez peste 20.000 de locuri de muncă în economia românească, 75% dintre acestea fiind ocupare de tineri absolvenți și am reușit să învingem orice record mondial și să finanțăm aproape 10.000 de companii cu capital românesc într-un singur an.

Președintele Klaus Iohannis este etnic german și are o legătură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moștenitoarea unei organizații naziste scoase în afara legii conform tratatului de la Paris de după Cel de-al Doilea Război Mondial.

În istoria României, Nicolae Ceaușescu a vândut evrei, astăzi am certitudinea că și președintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu știu cui și nu știu pe câți bani. Voi face o plâncere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că consider că refuzul președintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare care a debutat cu expresia niște evrei, a urmat cu o plângere penală împotriva premierului României și continuă astăzi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier și ministru al Dezvoltării în Guvernul României. Totodată voi face o cerere către AGS, comunitatea evreiască din Statele Unite pentru a-i retreage decorația acordată președintelui Klaus Iohannis.", a declarat Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel