EXCLUSIV  Sociologul Alfred Bulai: Ce ascunde decizia UDMR de a se rupe de PSD-ALDE

D.C. / 23 mai 2019 / 22:39 Salveaza PDF Comentarii

UDMR a spus adio PSD-ALDE. S-a rupt deodată de alianța de guvernare chiar înainte de alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție. UDMR condiționează împăcarea de rezolvarea situației de pe Valea Uzului. Ce nu spune UDMR e ce câștigă din acest anunț. 

Sociologul Alfred Bulai afirmă că anunțul de astăzi ”e semnul că UDMR are probleme”. El remarcă faptul că-n toate campaniile electorale UDMR s-a activat, dar acum îi lipsește opoziția la propriul electorat, un ”Vadim Tudor”, care să-i activeze electoratul și să iasă la vot. 

Orice fel de conflict prinde bine UDMR-ului, mai subliniază Alfred Bulai, care precizează că nu doar românii din Moldova au plecat în diaspora, ci și cei care sunt conturați ca electoratul UDMR-ului. 

În acest context, Alfred Bulai subliniază că ”interesul pentru europarlamentare e mai mic și UDMR riscă să nu faca pragul. O astfel de dispută le prinde bine electoral”. 

”În același timp, e și o tactică a UDMR ca în funcție de rezultat și schimbări să fie deschiși la orice alianță. Protocolul e suspendat și, prin urmare, sunt deschiși la orice reconfigurare a Parlamentului” mai subliniază sociologul. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23