MAE, atenţionare de călătorie. Grevă generală în Argentina

Mihai Ciobanu / 29 mai 2019 / 19:15 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Argentina că, la data de 29 mai 2019, se va organiza o grevă generală ce va afecta aproape toate serviciile publice - atât transportul feroviar, aerian, maritim, cât şi transportul cu autobuzul şi metroul. 

Totodată, nu se vor putea încărca card-urile de transport, nu vor funcţiona şcolile publice, serviciul de salubritate, băncile, iar spitalele publice vor avea doar serviciul de urgenţă şi de gardă. Companiile aeriene Aerolineas Argentinas şi LATAM au anunţat anularea tuturor zborurilor pentru această dată.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Buenos Aires: +541143228656, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Argentina: +5491159142116.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.buenosaires.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/home_ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23