Laptopuri interzise la bordul avioanelor. SUA, decizie

copil pc
copil pc

Autoritățile americane sunt gata să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinația Statele Unite, din cauza unei "amenințări reale", a declarat duminică ministrul american al securității interne, John Kelly, relatează AFP.

"Există o amenințare reală (...) Este într-adevăr o obsesie a teroriștilor de a doborî un avion în zbor, în special un avion american, având la bord cetățeni americani", a declarat John Kelly pentru Fox News.

Pe 21 martie, Washingtonul a interzis prezența laptopurilor, a tabletelor și a altor aparate electronice în cabinele avioanelor care asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale din țări arabe și Turcia, invocând în susținerea acestei decizii riscul de atentate. Cele opt state ale căror companii și aeroporturi au fost vizate de măsură sunt toate aliate sau partenere ale Statelor Unite: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Maroc.

Marea Britanie a luat și ea în martie măsuri similare, care se aplică avioanelor cu destinația sau provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Washingtonul a anunțat ulterior că aceste restricții ar putea fi extinse și la alte regiuni, inclusiv la Europa.

Statele Unite dispun de informații ale serviciilor secrete potrivit cărora grupări jihadiste sunt pe cale să dezvolte bombe ce ar putea fi plasate în spațiul prevăzut pentru bateriile aparatelor electronice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel