Kovesi, la șefia Parchetului UE. Bohnert a făcut anunțul. Răsturnare de situație

Jean-Francois Bohnert a vorbit despre candidatura sa le șefia Parchetului European.

Jean-Francois Bohnert a anunţat că rămâne candidat pentru postul de procuror-şef al Uniunii Europene, iar Franţa nu a transmis Consiliului UE schimbarea poziţiei, relatează site-ul Poliotico.eu.

Oficiali francezi au declarat sub protecţia anonimatului pentru site-ul de ştiri Politico.eu că Administraţia de la Paris intenţionează să o susţină pentru Laura Codruţa-Kovesi pentru postul de procuror-şef al UE, argumentând că decizia ar contribui la deblocarea procedurilor la Bruxelles şi ar avansa pregătirile pentru începerea funcţionării Oficiului Parchetului European (EPPO), care ar urma să devină operaţional înainte de sfârşitul anului 2020, informează Mediafax.

Însă, la nivel oficial, Franţa nu a trimis încă nicio notificare oficială Consiliului UE privind eventuala schimbare a poziţiei. Iar procurorul francez Jean-Francois Bohnert a declarat pentru Politico.eu că nu s-a retras din cursă.

"În momentul de faţă, sunt în aceeaşi poziţie (ca Laura Kövesi)", a declarat el, referindu-se la faptul că nu ar mai fi susţinut de Paris, la fel cum nu nici Kovesi nu este susţinută de Guvernul României. Ambii candidaţi "nu sunt susţinuţi de propriile ţări, dar din motive diferite", a notat Bohnert, precizând că rămâne în cursă din raţiuni procedurale.

"Comisia de selecţie are opinia că toţi cei trei candidaţi trebuie să rămână, altfel întreaga procedură de selecţie trebuie reluată de la început. De aceea nu mi-am retras candidatura", a spus Bohnert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel