Kim Jong-Un, o nouă provocare pentru armata nord-coreeană

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a urcat pe cel mai înalt munte pentru  a-i îndemna pe membrii armatei populare să îi urmeze exemplul, susținând că această experiență este 'o prețioasă hrană pentru minte', scrie AFP, citând relatări apărute duminică în presa locală.

"O ascensiune pe Muntele Paektu furnizează o prețioasă hrană pentru minte, mai puternică decât o armă nucleară", a declarat liderul de la Phenian, citat de cotidianul Rodong.

Ziarele au difuzat o fotografie în care Kim Jong-Un apare surâzător, la răsăritul soarelui, pe Muntele Paektu, situat în apropierea graniței cu China, considerat sacru de nord-coreeni deoarece bunicul actualului lider, Kim Il-sung, a înființat acolo o tabără de gherilă antijaponeză în perioada în care Peninsula Coreeană s-a aflat sub ocupație niponă.

Citește și: Internet în Coreea de Nord. Doar 1.000 de adrese IP şi un motor de căutare uman

Potrivit istoriografiei oficiale a regimului de la Phenian, tatăl lui Kim Jong-Un s-ar fi născut pe acest munte în 1942. Numeroși istorici sunt însă de părere că Kim Jong-Il, care a murit în decembrie 2011, ar fi văzut lumina zilei în Rusia.

Potrivit agenției oficiale de presă KCNA, Kim Jong-Un a urcat pe Muntele Paektu sâmbătă dimineața, însoțit de sute de piloți de pe avioane de vânătoare și de ofițeri superiori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel