Urmărește emisiunea live


Kiev: Vinovații în dispersarea violentă a manifestanților au fost revocați

kiev_protest
kiev_protest

Președinția ucraineană a anunțat sâmbătă că primarul Kievului și secretarul adjunct al Consiliului de securitate ucrainean au fost revocați pentru că au ordonat dispersarea violentă a manifestanților din Piața Independenței în data de 30 noiembrie.

"Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a revocat pe adjunctul secretarului Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărarea Ucrainei Vladimir Sivkovici şi pe şeful administraţiei de la Kiev Aleksandr Popov", anunţă preşedinţia într-un comunicat.

Potrivit documentului citat, secretarul adjunct al Consiliului de securitate națională și apărare, Vladimir Șivkovici, și șeful administrației Kievului, Alexandr Popov, au fost demiși pentru că au ordonat dispersarea violentă a manifestanților din Piața Independenței la 30 noiembrie, scrie Agerpres.

La 30 noiembrie, poliția din capitala Ucrainei, Kiev, a dispersat în forță o amplă demonstrație din centrul orașului, folosind bastoanele împotriva protestatarilor. Zeci de persoane au fost rănite și alte zeci au fost atunci arestate, inclusiv numeroși studenți.

Protestatarii reclamau refuzul de ultim moment al preşedintelui ucrainean de a semna un acord de asociere cu UE, aflat în pregătire de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel