Kiev: 4.000 de militari ruși, comasați la frontiera Crimeei cu Ucraina

Autoritățile de la Kiev au declarat că aproximativ 4.000 de soldați ruși se află de-a lungul celor 100 de kilometri de "frontieră administrativă" cu Ucraina.

Rusia a comasat 4.000 de militari staţionaţi în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia. Potrivit armatei ucrainene, acești soldați se află de-a lungul celor 100 de kilometri de "frontieră administrativă" cu Ucraina.

"Aceste unităţi sunt organizate în mici grupuri tactice" de-a lungul frontiere administrative, a declarat Andrii Lîsenko, un purtător de cuvânt militar.

Citește și: Dmitri Medvedev: "Vom restricţiona alimentarea cu electricitate a Ucrainei"

Aceste declaraţii intervin după două zile de la anunţarea de către ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a unei remobilizări a dispozitivului militar al Rusiei în Crimeea, justificate "în mare parte (de) extinderea Districtului Militar (de Sud al Rusiei), în urma integrării Crimeei".

Ministrul a evocat agravarea crizei din Ucraina şi creşterea numărului forţelor străine în apropierea frontierei ruseşti, referindu-se la exerciţiile militare la care participă 15 ţări, printre care Statele Unite, Repiublica Moldova și România, începute luni în vestul Ucrainei.

Aproximativ 1.000 de militari ruşi se află în continuare în estul Ucrainei, în timp ce alţi 20.000 rămân comasaţi de-a lungul frontierei ruso-ucrainene, se arată într-un raport NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel