Dmitri Medvedev: "Vom restricţiona alimentarea cu electricitate a Ucrainei"

Rusia ar putea începe să restricționeze alimentarea cu electricitate a Ucrainei dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev într-un interviu pentru ediția de luni a cotidianului Vedomosti, transmite RIA Novosti.

"Anumite părți din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate și primesc energie electrică din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc înțelepte de a restricționa alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui să știe că sunt posibile măsuri simetrice", a spus Medvedev.

Citește și: Summit NATO 2014. Noul Război Rece începe în plin

Agențiile ruse de presă au relatat că la 31 august întreruperi de câteva ore ale alimentării cu electricitate s-au produs în mai multe orașe din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, autoritățile locale acuzând Kievul de 'sabotaj'. Potrivit autoritățile din Crimeea, Ucraina reduce alimentarea cu electricitate în fiecare seară, mai scrie RIA Novosti.

Crimeea este puternic dependentă de alimentarea cu electricitate din Ucraina. Kievul asigură 70-80% din consumul de electricitate din peninsulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel