Kelemen Hunor. Pe cine va susține UDMR în turul doi

UDMR va decide viitorul președinte al României. Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni la RTV, că până joi, Uniunea nu va face precizări referitoare la susținerea unuia dintre cei doi candidați din finală, dar nu a ezitat să declare că Victor Ponta va fi candidatul susținut de maghiari.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a reușit un procent de 3,66 la sută din numărul de voturi exprimate în primul tur, potrivit rezultatelor parțiale comunicate de BEC la orele 9,00. Într-o declarație pentru RTV, Kelemen Hunor a precizat că, până joi, UDMR nu va face nicio precizare referitoare la susținerea unuia dintre cei doi candidați din finala prezidențialelor. Totuși, acesta a declarat că maghiarii îl vor susține pe Victor Ponta pentru turul doi.

Decizia UDMR poate fi una crucială dacă ținem seama că voturile maghiarilor au fost importante în fiecare scrutin  organizat  în România.

Față de această situație, Kelemen Hunor a declaract că "zilele acestea, conducerea UDMR va discuta cu cei doi contracandidați. Va avea o ședință a conducerii UDMR, iar după părerea mea ar trebui să aibă loc și o ședință a Consiliului Reprezentanților UDMR, unde trebuie luată decizia decisivă pentru susținerea unuia dintre candidați. 

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE Mureș. Rezultate finale. Ponta și Iohannis, primii clasați. Hunor, pe locul 3

După părerea mea, trebuie susținut domnul Ponta, pentru că toată conduita domniei sale de când este prim-ministru, din 2012, a avut o politică echilibrată față de comunitatea maghiară din România. A lăsat secretarii de stat ai UDMR atunci și când Uniunea nu se mai afla la guvernare. Este de o cencepție europeană, este un om în care eu am încredere cunoscându-l mai bine în ultimii doi ani, și cred că poate fi soluția viabilă pentru comunitatea maghiară din România", a declarat liderul UDMR.

"În contrapunere cu domnul Iohannis, acesta este și el de etnie germană, deci aparține unei comunități germane din România. Eu mă așteptam ca domnul Iohannis să țină seama de acest lucu în campania lui, să aibă atenție și la drepturile comunității maghiare. Ar fi un lucru normal, minimal. Domnul Iohannis a spus, dimpotrivă, că el nu discută  acest lucru și s-a arătat foarte rigid la probleme comunității maghiare și a altor etnii. Atunci când a fost întrebat despre etnia lui și de legătura cu Angela Merkel a spus că Germania este ca oricare altă țară din Uniunea Europeană. Deci nu este ceea ce mă așteptam.

Dacă fac o paralelă cu ceea ce a făcut primul rege din familia Habsburgilor, care a fost regele unificator al României, cel care  a construit România modernă,  mă așteptam să spună"sunt neamț, dar voi fi un bun român", a declarat Kelemen Hunor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel