Kelemen Hunor: ''Acum aș căuta mai bine răspunsul la întrebarea...''

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în raportul său în faţa Congresului Uniunii, că formaţiunea pe care o conduce şi comunitatea maghiară din România s-au întărit în ultimii ani.

"Am avut rezultate, succese atinse în anii trecuţi, însă acum aş căuta mai bine răspunsul la întrebarea: oare UDMR a devenit mai puternic? Oare comunitatea noastră a maghiarilor din Transilvania a devenit mai puternică? Răspunsul este: da", a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

El a argumentat cu numărul mandatelor de primar obţinute, precum şi cu numărul parlamentarilor UDMR.

"La ultimele alegeri politice, UDMR a ieşit mai puternic, aproape 2.200 de primari au primit mandate şi în toată ţara sunt mai mulţi primari care au câştigat la alegeri cu ajutorul UDMR. La Satu Mare, de exemplu, avem un succes evident, după patru ani oraşul are din nou un primar maghiar. (...) În 2016, la alegerile parlamentare am reuşit să avem un succes, am obţinut mai mult de 6%, deci am avut 21 de deputaţi în Parlament şi 9 senatori, în condiţiile în care efectivul Parlamentului s-a redus", a mai spus Kelemen Hunor.

La Cluj-Napoca are loc, vineri şi sâmbătă, Congresul UDMR, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte, singurul candidat fiind Kelemen Hunor. La manifestare participă aproximativ 1.200 de delegaţi şi invitaţi.

Vezi și: Fifor, mesaj pentru UDMR din partea lui Dragnea şi Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel