Judecătorii CSM au anulat acțiunea disciplinară pe numele șefei ICCJ, Cristina Tarcea

Scutaru Cristina / 10 iun 2019 / 17:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Secția pentru judecători a CSM a anulat acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, deoarece petentul care a depus sesizarea la Inspecție nu avea calitatea procesuală pentru un astfel de demers.

„Admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea. Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Cristina Tarcea - președintele ÎCCJ", se arată în minuta Secției pentru judecători. Decizia poate fi atacată.

Concret, membrii Secției pentru judecători au constatat că persoana care a depus sesizarea nu avea calitatea procesuală. Potrivit unor surse apropiate cercetării disciplinare, pastorul Chris Terheș (a candidat pentru europarlamentare din partea PSD) a depus sesizarea, în numele organizației Romanian Community Coalition.

De asemenea, Secția pentru judecători a CSM a constatat că Inspecția Judiciară a aplicat principiul repartizării aleatorii a sesizării pe numele Cristinei Tarcea.

Motivul acțiunii

 

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018, scrie Mediafax.

Inspecţia Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24