Judecătorii CCR vor mobilier personalizat, cu foiță de aur

plen2010sed
plen2010sed

 Curtea Constituțională face achiziții de lux care sfidează logica bunului simț. În condițiile în care Guvernul a tăiat din bugetele tuturor instituțiilor, inclusiv din cel al Curții Constituționale,  aceasta a cheltuit peste o sută de mii de euro pentru mobilier personalizat care   „să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici”. Și încă un amănunt: firma care a câștigat licitația este deținută de un offshore, din Cipru.

 Curtea Constituțională este mai presus de lege. În condițiile în care Guvernul încearcă să stopeze orice cheltuieli iresponsabile, instituția a achiziționat mobilier în valoare de circa 470. 000 de lei în vedera amenajării sălii de ședințe, scrie ziarul Ring. Pe lisa de achiziții se află masa de prezidiu care va avea inserții de piele naturală care vor fi „dispuse în câmpuri radiale, ce se vor delimita prin ştanţare decorativă cu foiţă aur  a spaţiilor de lucru pentru fiecare membru al prezidiului”, se scrie în documentele oficiale.

Nici scaunele judecătorilor, ale procurorilor, dar și cele ale publicului nu vor rămâne aceleași. Din motivarea cheltuielilor iresponsabile reiese că „dată fiind importanţa deosebită în ierarhia autorităţii legislative a României pe care o are Curtea Constituţională, decizia de a reconsidera starea actuală în care se prezintă Sala de Şedinţe a acestui for este cum nu se poate mai binevenită. În acest context, s-a decis schimbarea întregului mobilier existent, cu piese aparţinătoare unei linii estetice unitare, de concepţie proprie care să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici”.

Curios este faptul că licitația pentru execuția mobilierului unicat a fost câștigată de firma  Carpati Modern Furnitura SRL din Mogoşoaia,  societate comercială deţinută de un offshore, respectiv Iforas Limited, cu sediul în Cipru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel