Joe Cocker: Drogurile erau peste tot, n-am rezistat. M-a salvat o femeie

Viața de rockstar american l-a sedus pe Joe Cocker în anii '70. "Drogurile erau peste tot și am plonjat cu capul înainte", povestea britanicul cu doi ani înainte să moară. După o perioadă de derivă, o femeie l-a ajutat să se reabiliteze. Pam "m-a făcut să realizez că oamenii încă vor să mă audă cântând și m-a convins că pot evada din spirala decăderii", spunea Cocker.

În articolul prin care anunță moartea unuia dintre cei mai mari bluesmani britanici, BBC scrie că Joe Coker a devenit cunoscut îndeosebi pentru cover-ul unei piese a celor de la The Beatles, "With a little help with my friends. Cu siguranță rolul lui Joe Cocker pe scena muzicii mondiale, precum și legătura lui cu legendara The Beatles, nu se reduc la atât. 

Cocker era atât de apropiat de McCartney și George Harrison încât aceștia îi cântau lui piesele înainte de a le înregistra.  Britanicul cu timbru aspru împărțea în anii '60 scena cu The Rolling Stones și petrecea cu Rod Stewart și Jimi Hendrix.

După cum povestea Cocker într-un interviu pentru Daily Mail din martie 2013, anii '70 au marcat declinul său muzical și personal. Din cauza drogurilor,  Cocker ajunse să uite versurile și fie un monument de haos pe scenă.

Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani

"Dacă aș fi fost mai puternic mental, aș fi putut rezista tentației", spune britanicul. "Dar pe atunci nu exista dezintoxicare. Drogurile erau peste tot și eu am plonjat cu capul înainte. Și odată ce intri în această spirală, e greu să mai ieși. Mi-au trebuit ani întregi să-mi revin".

"Când am devenit prima dată faimos, eram un băutor de bere din Sheffield. Apoi am fost aruncat în lumea rockului american. Primii ani au fost în regulă, făceam turnee în State cu Hendrix și Janis Joplin. Nu știam ce va urma. Dar lucrurile au început să se deterioreze în 1972".

Cocker: În SUA, devenisem o caricatură

Viitoarea lui soție, Pam, l-a salvat de pe marginea hăului. În anii '80 a urmat o revenire de succes, încununată de un premiu Grammy.

"Pam a fost cea care m-a ajutat să mă adun. M-a făcut să gândesc pozitiv. Eram deprimat. Ea m-a făcut să realizez că oamenii încă vor să mă audă cântând și m-a convins că pot evada din spirala decăderii.

Așa că am mers mai departe. În America devenisem o caricatură, dar fanii mei europeni mi-au fost mereu loiali. Chiar și atunci când atinsesem cea mai nebună fază - aruncam cu pantofi în public - ei nu m-au părăsit. Asta m-a ajutat să-mi redescopăr concentrarea", povestea Joe Cocker.

El și soția sa s-au retras în ultimii ani de viață ai Joe Coker la o fermă din Colorado. Showman-ul din anii '60 se relaxa în America anilor 2000 pescuind și plimbându-și câinii. 

"Locuiesc de atât de mult timp în State încât m-am gândit să devin cetățean american. Dar asta presupune să renunț la loialitatea mea față de Regină. Ca englez mândru, nu cred că pot face asta", mărturisea Joe Cocker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel