Joe Biden a confirmat. Cine va conduce influentul minister al Justiției în locul lui Bill Barr

SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres
SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres

Joe Biden a confirmat joi pe cine a ales să conducă ministerul Justiției.

Joe Biden l-a nominalizat pe judecătorul Merrick Garland, considerat un progresist moderat, să conducă influentul Minister american al Justiţiei, relatează AFP. 

Merrick Garland, în vârstă de 68 de ani, este în prezent şeful Curţii de Apel din Washington, o instanţă reputată pentru importanţa dosarelor pe care le judecă, după ce nominalizarea sa la Curtea Supremă de către Barack Obama în 2016 a fost blocată de republicani.

Joe Biden îi va prezenta pe viitorul ministru al justiţiei şi mai mulţi alţi membri cheie numiţi în acest departament joi, la ora locală 13.30 (18.30 GMT) la Wilmington, în Delaware.

'Aceste nominalizări reflectă angajamentul preşedintelui ales faţă de reafirmarea rolului Ministerului Justiţiei ca stâlp al independenţei şi al integrităţii şi dorinţa sa de a se asigura că ministrul justiţiei şi echipa sa sunt avocaţii poporului american şi nu cabinetul de avocaţi al preşedintelui', afirmă într-un comunicat echipa lui Biden.

Îl va înlocui pe Bill Barr

 

Merrick Garland îl va înlocui în funcţie pe Bill Barr, pe care opoziţia democrată l-a numit ironic 'avocatul lui Donald Trump' din cauza numeroaselor sale intervenţii în favoarea preşedintelui la final de mandat sau a apropiaţilor săi.

Viitorul ministru, dacă nominalizarea sa este confirmată de Congres, ar urma să reafirme independenţa ministerului său, să liniştească o parte din cei circa 110.000 de angajaţi dar şi să înceapă reformele profunde promise de candidatul democrat în cadrul campaniei sale.

Unul dintre primele fronturi de lucru va fi lupta împotriva violenţelor şi a rasismului în diferite servicii de poliţie, un subiect aflat în centrul campaniei electorale după moartea lui George Floyd, un afro-american asfixiat cu genunchiul de un poliţist alb la sfârşitul lui mai.

Joe Biden, care a fost unul dintre arhitecţii legii penale din 1994 foarte represive, a promis, de asemenea, să dezvolte alternative la încarcerare, în special pentru consumatorii de droguri. Nominalizarea lui Merrick Garland intervine a doua zi după anunţul victoriei democraţilor în două curse senatoriale cruciale din Georgia, care le asigură controlul camerei superioare a Congresului.

Viitorul preşedinte al SUA dispune astfel de o mai mare marjă de manevră în alegerea responsabililor numiţi în posturi-cheie, majoritatea nominalizărilor urmând să fie confirmate de cele două camere ale Congresului SUA, conform Agerpres.

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
NoMy