Jean Claude Trichet: O "enormă incetitudine" planează asupra economiei mondiale şi a zonei euro

DEU EZB Zinsen
DEU EZB Zinsen

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, a subliniat joi uriaşa incertitudine care planează deasupra economiei mondiale, inclusiv asupra zonei euro, transmite AFP.

"Există un enorm nivel de incertitudine în legătură cu economia mondială şi zona euro" - a declarat Trichet în cadrul unei conferinţe de presă la sediul BCE de la Frankfurt.Trichet a făcut aceste remarci după ce BCE a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei zonei euro, pe fondul turbulenţelor recente de pe pieţele internaţionale.

El a luat de asemenea apărarea cu vehemenţă intervenţiilor făcute de instituţia pe care o conduce pe parcursul crizei, trimiţând mingea în terenul guvernelor europene, îndeosebi către Germania.

"În contextul celei mai grave crize de după Al Doilea Război Mondial, am menţinut încrederea în monedă şi în capacitatea de a asigura stabilitatea preţurilor', a afirmat Trichet, ca răspuns la o întrebare pusă de un ziarist german.

"Independenţa noastră este inflexibilă" - a insistat el, pentru a mai adăuga: "Dacă am lansat programul de răscumpărare de obligaţiuni, din raţiuni de politică monetară, este pentru că guvernele nu s-au comportat cum trebuie, pentru că nu s-au supravegheat reciproc aşa cum ar fi trebuit", a mai declarat președintele BCE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel