Jean-Claude Juncker, informații cruciale pentru întreaga Europă

Președintele Comisiei Europene a prezentat, miercuri, noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale UE, pe baza unor cote obligatorii.

Jean-Claude Juncker a spus că 160.000 de refugiați vor fi distribuiți, o decizie finală urmând să fie luată în cadrul Consiliului European. Juncker nu a oferit cotele alocate fiecărui stat membru.

Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, România ar urma să primească peste 6.300 de imigranți.

Jean Claude Juncker a făcut apel la compasiune și a vorbit despre valurile de refugiați de după Al Doilea Război Mondial, dar și despre valurile de migrație din țări precum Scoția sau Irlanda către SUA.

Președintele CE a cerut îmbunătățirea managementului frontierelor externe ale Uniunii Europene, prin consolidarea atribuțiilor Frontex (agenția europeană specializată în cooperarea operațională la frontierele externe) și prin crearea unei gărzi de coastă europene și a unor sisteme de patrulare la granițele maritime ale UE.

Juncker a mai vorbit despre reanalizarea 'regulamentelor de la Dublin', ce prevăd că o persoană trebuie să formuleze cererea de azil în țara membră UE în care a intrat prima dată.

Jean-Claude Juncker a anunțat că executivul UE a elaborat o listă comună a țărilor care sunt sursă de migrație și care sunt considerate sigure. Rolul listei este acela de a permite statelor membre UE să proceseze mai repede cererile de azil.

VEZI ȘI: Europa, provocare uriașă. Soluția despre care nimeni nu a vorbit până acum - EXCLUSIV 

Printre statele ce vor fi considerate sigure, și ai căror cetățeni vor fi cel mai probabil trimiși înapoi din UE, se numără cele din Balcanii de Vest. Această listă "e o simplificare procedurală", a subliniat Juncker. "Această listă nu poate îndepărta existența dreptului de azil însă le va permite autorităților să se concentreze pe acei refugiați care să primească azilul mai rapid, cum ar fi cei din Siria", a mai spus președintele Comisiei Europene, citat de Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel