Japonia marchează 66 de ani de la atacul de la Hiroshima cu gandul la criza de la Fukushima

hiri
hiri

Premierul japonez Naoto Kan şi-a reiterat sâmbătă angajamentul de a reduce dependenţa de energie nucleară a ţării sale, la împlinirea a 66 de ani de la evenimentele de la Hiroshima şi pe fondul crizei de la centrala atomică Fukushima.

Mii de pesoane s-au strâns sâmbătă la Monumentul păcii din Hiroshima, unde au ţinut un moment de reculegere în memoria celor 140.000 de persoane ucise în primul atac cu bombă atomică, lansat de Statele Unite în 1945.

Kan a profitat de această ocazie pentru a promite că va analiza "convingerile convenţionale" potrivit cărora energia nucleară este sigură, în timp ce ţara se confruntă în continuare cu criza atomică declanşată de cutremurul devastator din 11 martie şi de tsunamiul ce i-a urmat.

Centrala nucleară Fukushima are în continuare emisii radiaoctive, la aproape cinci luni după dezastre, ceea ce generează îngrijorări grave atât în Japonia, cât şi în lume, potrivit premierului. "Vom reflecta profund asupra convingerilor convenţionale potrivit cărora energia nucleară este sigură, vom analiza atent cauza accidentului şi - pentru a oferi siguranţă - vom implementa măsuri fundamentale", a spus el.

"Voi reduce dependenţa Japoniei de energie nucleară, vizând să creez o societate care nu se va baza pe generaţia energiei atomice", a declarat acesta.

Circa 30% din cantitatea de electricitate consumată în Japonia provenea de la centrale nucleare înainte de criza de la Fukushima. iar Guvernul voia să crească această cifră la 53% până în 2030, scrie newsin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel