Japonia îşi suspendă vânătoarea de balene. Nava Nisshin Maru, hărţuită de Sea Shepherd

Nisshin Maru
Nisshin Maru

Japonia şi-a suspendat vânătoarea anuală de balene din Antarctica, din cauza presiunilor exercitate de asociaţia de apărare a a mediului Sea Shepherd, şi analizează posibilitatea de a-i pune capăt mai devreme decât era prevăzut, a anunţat miercuri un responsabil al Agenţiei de Pescuit, relatează AFP şi Reuters.

„(Nava) Nisshin Maru, care este urmărită de Sea Shepherd, şi-a suspendat activităţile de la 10 februarie din motive de securitate şi suntem pe cale de a analiza situaţia, inclusiv posibilitatea de a pune capăt prematur misiunii sale“, a explicat responsabilul Agenţiei, Tatsuya Nakaoku, transmite Agerpres.

Japonia pescuieşte în fiecare an mai multe sute de balene în zona Antarcticii în numele „cercetării ştiinţifice“, în contextul în care vânătoarea în scopuri comerciale a acestui cetaceu este interzisă din 1986.

Autorităţile japoneze susţin că este vorba de o tradiţie culturală ancestrală,argument respins de ecologişti. Încercările regulate ale Sea Shepherd de a întrerupte vânătorile au cauzat iritare în Japonia, una din doar cele trei ţări care vânează în prezent balene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel