Jandarmeria, despre scandalul de la Valea Uzului. S-a deschis dosar penal

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Jandarmeria a emis un comunicat în legătură cu evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului.

„În legătură cu evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului din data de 06 iunie a.c., Centrul de informare publică al Jandarmeriei Române este abilitat să comunice următoarele:

Jandarmeria Română a asigurat, prin structurile sale teritoriale și împreună cu celelalte structuri ale M.A.I, măsurile de ordine și siguranță cu ocazia desfășurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de ieri, la cimitirul din Valea Uzului. Principalele obiective ale misiunii de ieri au vizat prevenirea apariției unor acte de violență între participanții la cele două momente comemorative și evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoțional deosebit pentru populația din zonă.

Premergător și pe timpul desfășurării evenimentelor, Jandarmeria împreună cu celelalte structuri M.A.I. au adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situației și protecția tuturor participanților.

Dosar penal

După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate.

Precizăm totodată că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale", transmite, vineri, Jandarmeria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel