Iulia Timoşenko are un preț. Vezi cât trebuie să plătească Europa pentru eliberarea ei

timosenko
timosenko

 Mihail Cecetov, prim-vicepreşedintele Partidului Regiunilor din Ucraina a declarat că dacă Europa dorește eliberarea fostului premier, Iulia Timoșenko, aceasta trebuie să plătească. Iulia Timoșenko a fost condamnată la șapte ani de închisoare în 2011 pentru abuz de putere.

Dacă Europa doreşte eliberarea Iuliei Timoşenko, trebuie să plătească 20 de miliarde de dolari, preţul pierderilor suportate de Ucraina în urma semnării contractului de livrare a gazelor ruseşti în 2009, a declarat prim-vicepreşedintele Partidului Regiunilor, Mihail Cecetov, în cadrul unei emisiuni televizate, informează publicaţia telegraf.com.ua.

 În cadrul emisiunii, Cecetov a solicitat Iuliei Timoşenko să sprijine poziţia statului şi, "de dragul semnării Acordului de asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană să accepte soarta de condamnată".

 Potrivit deputatului ucrainean, "Timoşenko ar trebui să fie scoasă din contextul summit-ului de la Vilnius, şi ea va fi scoasă".

 Totodată, politicianul a lansat o propunere cum poate fi scoasă fostul premier de după gratii. "E uşor să fii îngăduitor când priveşti de afară. Însă odată ce preţul contractului de livrare a gazelor ne-a costat 20 de miliarde, iar Europa ne roagă insistent să o eliberăm pe Timoşenko, atunci ar trebui ca Europa să plătească această sumă. Preţul soluţionării problemei este de doar 20 de miliarde de dolari", a conchis Cecetov.

Încarcerată de aproape doi ani, Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere legat de un contract în domeniul gazelor încheiat în 2009 cu Rusia, pe când se afla în funcţia de premier al Ucrainei. Conducerea de la Kiev susţine că acordul respectiv a adus prejudicii grave statului ucrainean.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel