Ion Ficior a murit - update

Deces
Deces

Ion Ficior a murit, informează România TV.

Torționarul Ion Ficior a murit, miercuri, în pușcărie, unde ispășea o condamnare de 20 de ani de închisoare, a transmis România TV, în jurnalul orei 14.00.

La data de 29 martie 2017, Ficior a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității. A fost obligat și la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supraviețuitorii pe care i-a torturat. A devenit la acea dată al doilea torționar condamnat, după Alexandru Vișinescu.

Procurorii susțin că, în perioada 1958 — 1963, Ficior a introdus și coordonat un regim de detenție represiv, abuziv, inuman și discreționar împotriva deținuților politici, în urma căruia au murit 103 deținuți politici.

Parchetul arată că deținuții erau supuși unui tratament inuman caracterizat printr-o izolare completă de familii și de orice alte persoane, de lumea externă în general, de condiții de cazare mizerabile, frigul insuportabil din barăci, sancțiunile fizice crunte pentru abateri minore, hrana deficitară, deținuții fiind în permanență înfometați și însetați, având dureri pe care nu le puteau ameliora din cauza lipsei medicamentelor și, nu în ultimul rând, condiții de muncă inumane.

Update: „S-a înregistrat un deces astăzi, în jurul orei 10.00, la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava. Persoana în cauză se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative şi INML Bucureşti”, a declarat pentru Agerpres Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel