Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ion Cristoiu, cont de YouTube suspendat. Jurnalistul: Am făcut o contestație și ni s-a spus, dacă mai facem contestații, ne închid de tot

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a reacționat, EXCLUSIV pentru DC NEWS, după ce YouTube i-a suspendat accesul la canalul său de pe platformă, CristoiuTV, timp de șapte zile.

„Canalul CristoiuTv a fost suspendat de către YouTube pe o perioadă de șapte zile. Prin urmare, pastilele domnului Cristoiu vor putea fi urmărite, în această perioadă, pe canalul nostru de Vimeo”, s-a precizat, luni, pe pagina de Facebook cristoiublog.ro.

Răspunsul jurnalistului 

„Această nouă cenzură apărută în democrație este mai rea decât cea din comunism. În comunism, știam cine mă cenzurează, cu aceste persoane puteam discuta. Dacă ne respingeau tot articolul, atunci discutam și până la urmă chiar le convingeam că este bun. În alt caz, ni se scoteau câteva fraze ori refăceam articolul.

De data aceasta, avem de-a face cu o instituție care trimite o adresă, YouTube. Cine e în spatele acestei adrese, cine a decis că un anumit videoclip încalcă regulile comunității, care sunt aceste reguli, habar nu am. Te trezești că nu suspendă autorul, nu suspendă videoclipul respectiv, ci tot contul meu. Deci tot ce este video pe blog, 7 zile nu poate să apară, inclusiv jurnalul meu video care nu a greșit cu nimic până acum”, a spus Cristoiu, pentru DC NEWS.

„Am făcut contestație”

„Nu poți discuta cu nimeni, am făcut o contestație și ni s-a spus că, dacă mai facem contestații, ne închid de tot. Semnalez procedurile. Noi am primit în noiembrie un avertisment potrivit căruia un videoclip al unei colaboratoare de la începutul lui octombrie a fost dăunător comunității și să-l scoatem. Am fost avertizați că dacă mai este găsit altul, între timp, vom fi sancționați 7 zile. Ne-am conformat, doar că între timp a fost descoperit un clip din 15 octombrie. Până la finalul anului, ei vor mai descoperi. Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?”, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel