Iohannis vs Guvern, efecte la Bruxelles. Grapini: Este de noaptea minții

Iohannis
Iohannis

Maria Grapini a explicat care sunt dificultățile pe care le va întâmplina România la Bruxelles în cazul în care nu vor exista miniștri la Transporturi și Dezvoltare Regională. 

Maria Grapini a declarat luni, la Bruxelles, că vor exista efecte grave pentru țară dacă președintele Klaus Iohannis nu acceptă propunerile Guvernului pentru conducerea ministerelor Transporturilor și Dezvoltării.

Citește și: Lider PNL, exclus, la propunerea lui Orban

"Dacă nu iese bine trialogul pierdem noi"

"Mâine încep audierile miniștrilor și noi intrăm acum cu un Guvern știrb, fără doi miniștri. Vreau să vă spun că audierile sunt foarte serioase în comisiile din Parlamentul European și de exemplu la Transporturi va trebui să vină doamna Rovana Plumb ca ministru interimar. Și cum văd cei de la Bruxelles faptul că vin interimari? Și nu asta este marea problemă, ci că sunt atât de multe dosare pe Comisia de Transport. Acum este un întreg conflict pentru că la Bruxelles am avut un protest al transportatorilor, un pachet foarte greu despre care doamna Rovana Plumb află acum pentru că în ultimul consiliu a fost domnul ministru Șova. Problema mea e foarte clară și o spun deschis, nepolitic: este o greșeală majoră. Și nu scade autoritatea Guvernului, ci scade din autoritatea președintelui și face rău României, pentru că dacă la trialog intră un ministru interimar acum care în două săptămâni trebuie să se pregătească pe niște lucruri pe care nu le-a gestionat și dacă nu iese bine trialogul pierdem noi, pierd transportatorii noștri, transportul internațional. (...) Nu este corect ca președintele să refuze a treia oară. Când un ministru își dă demisia din funcția de ministru și este numit înapoi ministru și tu spui că îi lipsește cazierul, mi se pare de noaptea minții. Eu sper în luciditate acum și sper să accepte aceste propuneri pentru a intra măcar după audieri miniștri toți pe portofoliul lor. Nu este vorba că deținem acum șase luni președinția, dar noi avem restanțe foarte mari și la transport și la fonduri europene și miniștri trebuie să se ocupe de acest lucru", a declarat Maria Grapini.

Citește și:SONDAJ candidat prezidențiale. Surpriză! Cine intră în turul doi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel