Iohannis, numire miniștri. Chirieac, ipoteză-cheie: ''Pe această cale se va merge''

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Tudorel Toader a anunțat că până la finalul zilei de joi, 18 aprilie, va anunța dacă va demisiona de la Ministerul Justiției, declarație venită în urma întâlnirii cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația ministrului Toader, cât și schimbarea miniștrilor de la Fonduri Europene și Români de Pretutindeni.

Eu nu cred că domnul Tudorel Toader se va agăța de scaun. Este clară voința partidului de îndepărtare a sa din funcția de ministru al Justiției și nu cred că va lăsa o imagine neplăcută Tudorel Toader. Are niște calități certe, are la activ revocarea doamnei Kovesi, unde chiar președintele Iohannis a semnat decretul de revocare în baza argumentelor aduse, a dat câteva lovituri importante statului subteran, a întârziat ordonanțele de urgență. Nu cred că profesorul Tudorel Toader, care, în opinia mea, are o viață profesională și politică foarte importantă înaintea sa, va produce dificultăți coaliției de la guvernare și Guvernului din care a făcut parte, a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Restructurarea Guvernului în Parlament?

Cât despre planul Guvernului în cazul în care Iohannis va respinge noile propuneri, analistul politic este de părere că Executivul va merge pe restructurarea Guvernului în Parlament.

În ceea ce privește restructurarea Guvernului, pe această cale se va merge. În opinia mea, președintele Iohannis nu va semna decretele de numire și atunci probabil că vor merge pe restructurarea Guvernului, în Parlament, săptămâna viitoare, când nu va mai fi nevoie de președintele României, a spus Chirieac.

Referitor la apariția unor surprize în momentul în care se ajunge în Parlament, având în vedere diferitele puncte de vedere despre cât de ușor sau greu va fi pentru PSD să meargă cu noile nume în Parlament, Chirieac susține că nu va fi nicio problemă cu majoritatea pentru restructurarea Guvernului, având în vedere că și primari din PNL își doresc modificarea legilor justiției.

Sunt niște puncte de vedere ipocrite. În PNL sunt 1100 de primari, dintre care 800 cu dosare penale, iar mulți dintre ei au dosarele făcute pe nașpa la fel cum au și cei de la PSD, deci și ei doresc schimbarea legilor justiției. De aici există și presiunea pe partide cu privire la alegerile europarlamentare, unde primarii PNL nu sunt foarte dornici să bage voturi în urnă. Nu cred că va fi nicio problemă cu majoritatea pentru restructurarea Guvernului, a adăugat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Toader, declaraţii după întâlnirea cu Dăncilă: Voi rămâne la minister până când...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel