Iohannis, întâlnire cu șeful NATO, Jens Stoltenberg: Președintele, două semnale pentru Putin

Iohannis şi Stoltenberg vizitează Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde ajung trupele americane Task Force (TF) Cougar / Foto: presidency.ro 2015
Iohannis şi Stoltenberg vizitează Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde ajung trupele americane Task Force (TF) Cougar / Foto: presidency.ro 2015

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat România, într-o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, spunând că țara noastră este un "exemplu" de respectare a angajamentelor. La rândul său, Iohannis a oferit asigurări "pentru întreaga susținere a Alianței" și l-a invitat pe norvegian să efectueze o vizită în România.

În cadrul discursului său, Iohannis a făcut o referire clară la Rusia, spunând că "asistăm îngrijorați la încălcările teritoriale ale unor state, care generază insecuritate". 

Totodată, el a subliniat că scutul antirachetă de la Deveselu este o capabilitate strict defensivă, în ciuda vociferărilor Rusiei, care susține că scutul este îndreptat împotriva sa și îi amenință securitatea națională.

"Am subliniat faptul că Ucraina, Georgia și R. Moldova trebuie să primească atenția deosebită a Alianței pentru a răspunde noilor provocări de securitate din regiune", a declarat Iohannis.

El l-a informat pe secretarul general al NATO și cu privire la progresul făcut de România în dezvoltarea Bazei de la Deveselu, arătând că va deveni operațională în acest an.

"Subliniez încă o dată natura defensivă a acestei baze și faptul că reprezintă o contribuție importantă a României în Parteneriatul cu SUA pentru a întări capabilitățile NATO", a adăugat Iohannis.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că decizia României de a majora cheltuielile de apărare la 2% din PIB până în 2017 reprezintă un exemplu pentru celelalte state din Alianță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel