Iohannis, demisie Dăncilă. Tăriceanu: Nici măcar Băsescu nu a îndrăznit

C.P.Tariceanu
C.P.Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a comentat solicitarea președintelui Iohannis către premierul Dăncilă de a demisiona.

„Să ne raportăm înainte de orice la atributele oferite de Constitiuție. În ceea ce privește capacitatea de a conduce Guvernul, singurul în măsură să dea un verdict este Parlamentul.

Parlamentul are controlul asupra executivului, dă votul. Cred că domnul președinte nu cunoaște bine care sunt atribuțiile funcției sale. Ieri am auzit o afirmație cu totul și cu totul nesusținută și nu vreau să folosesc epitete jignitoare. Îi atrag atenția că premierul nu are nevoie de mandat să se ducă într-o vizită externă.

Viorica Dăncilă vorbește în numele Guvernului și în numele României. Nu e președintele singura voce care vorbește în numele românilor. Politic, președintele poate dacă vrea după cum văd să deschidă un război cu majoritatea. E problema lui.

Poate să ceară demisia premierului, la fel ca și orice alt cetățean nemulțumit. Are aceeași valoare. Urmărește ceva politic. Nu știu care e scopul, dacă are vreo tactică sau ceva, de strategie mă îndoiesc că ar fi vorba”, a precizat Tăriceanu la Antena 3.

Mai mult, liderul ALDE a mai arătat că nici măcar Traian Băsescu nu a îndrăznit să spună că premierul e plecat în vizită oficială fără mandat, în perioada când șeful ALDE era premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel