EXCLUSIV  Înțelegere economică Rusia - China. Hartmann: Dezastru pentru SUA și UE / video

 /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
/ Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

H.D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre eventualele înțelegeri economice între China și Rusia.

În cadrul emisiunii Geostrategica, la DC News, analistul H.D. Hartmann a vorbit despre o eventuală decuplare economică a Occidentului de Federația Rusă și aruncarea Moscovei în acorduri economice cu Republica Populară Chineză:

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale Franța. Hartmann: Calcul politic cinic. Macron a mers la Moscova cu gândul la al doilea mandat

„Înțelegerea ruso-chineză este fabuloasă, pentru că Republica Populară Chineză scoate Rusia de pe lista statelor contingentate și a contingentelor de export, aceasta putând să exporte cât vrea pe piața chineză. E fenomenal, mai ales dacă ne referim la produsele agricole. Îți dai seama, să poată să vândă câte produse agricole vrea? Păi distruge producția agricolă franceză, germană, olandeză și italiană. Vorbim de grave dezechilibre.

Vizita lui Macron la Moscova tocmai asta a încercat, să rețină Rusia de la a intra în brațele Chinei. Ar fi o lovitură economică brutală dată fermierilor francezi, care sunt inima electoratului francez. Ei suferă cel mai mult din cauza a ceea ce numesc dictatele legislative ale Bruxelles-ului.“, a spus H.D. Hartmann.

Înțelegerea Rusia - China ar acoperi eventualele sancțiuni economice

„Aruncarea Rusiei în brațele Chinei ar fi un dezastru pentru toată lumea, SUA, Uniunea Europeană, statele naționale și unitățile economice din UE.

Totuși, semnarea acestui tratat economic și de cooperare practic offset-ează eventualele pierderi pe care Rusia le-ar avea ca urmare a sancțiunilor impuse dacă invadează Ucraina. S-a calculat că în primul an de aplicare al sancțiunilor, dacă Rusia atacă Ucraina, ar pierde în jur de 100 de miliarde de dolari, dar rușii semnează tratate economice de 100 de miliarde cu Republica Populară Chineză. Din al doilea an, pierderile devin infime, pentru că Rusia și China doresc impunerea principiului schimburilor economice în baza unui coș monetar din care să nu mai facă parte dolarul. Atunci, sancțiunile americane devin caduce.

Totodată, în cazul sancțiunilor americane, lovitura nu e doar la adresa Rusiei. Toți partenerii europeni care lucrează cu Rusia în baza dolarului vor fi obligați să nu mai aibă relații cu Rusia. Nu-și va permite nimeni să nu aibă aceste lucruri, pentru că 30% din producția europeană se duce în Rusia, fiind cumpărător net de produse europene.“, a conchis H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale Franța. Hartmann: Calcul politic cinic. Macron a mers la Moscova cu gândul la al doilea mandat

Jocul diplomatic făcut de Macron la Moscova. Hartmann, după mișcarea președintelui Franței în fața unui război Ucraina-Rusia: Felicitări!

Recenta întâlnire dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron a iscat controverse în întreg spațiul european. Totuși, analistul H.D. Hartmann a explicat, într-un interviu exclusiv la DC News, marele succes al președintelui francez în vizita de la Moscova.

„Președintele francez a spus că nu există securitate în Europa dacă nu există securitate pentru Federația Rusă. Această frază a ridicat multe semne de întrebare (...). A fost cumva o propunere pentru Vladimir Putin, pentru că era cam zâmbitor și președintele rus?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Macron s-a dus la Kremlin de la Versailles, s-a dus între două palate. Aceasta e o formă de negociere diplomatică a Franței. Realitatea este limitativă. Există cumva securitate și stabilitate în Europa dacă Rusia e nemulțumită sau există securitate pentru Rusia dacă Europa e nemulțumită? Fraza este atât de ambiguă încât permite, în buna tradiție diplomatică franceză, înțelegeri diferite (...)“ (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Singurul lider mondial care s-a întâlnit cu Putin de 12 ori în 13 ani. Hartmann: Trebuie să ne pună pe gânduri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel