EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale Franța. Hartmann: Calcul politic cinic. Macron a mers la Moscova cu gândul la al doilea mandat

Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

H.D. Hartmann a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre alegerile prezidențiale din Franța.

Pe 10 aprilie 2022 va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Emmanuel Macron este principalul favorit, dar, din spate, pe o linie naționalist-conservatoare, vin Valérie Pécresse, Éric Zemmour și Marine Le Pen. Analistul H.D. Hartmann a vorbit, invitat fiind la emisiunea Geostrategica, la DC News, despre modul în care actualul președinte al Franței încearcă să profite de tensiunile internaționale pentru a-și maximiza șansele de victorie:

„Președintele Franței, candidatul Macron, își joacă președinția. Este foarte clar că el s-a dus la Moscova cu gândul la luna aprilie. El reface drumul celebru al lui François Mitterand, care după primul septenat (n.r. mandat de 7 ani) era în cădere liberă, dar a avut norocul conflictelor balcanice, care l-au relansat.

Într-un calcul politic cinic, iar Franța este recunoscută pentru acest lucru, președintele Macron s-a dus la Moscova cu gândul de a câștiga alegerile. Este critic pentru el! Dar, pentru a câștiga o președinția, toți trebuie să fim atenți ca acel candidat să nu uite că există comunitate de valori și interese pentru fiecare stat european.“, a spus H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Simbolistica întâlnirii Putin - Macron. Hartmann: Nu a fost întâmplător! Detalii care pun pe gânduri 

„Marine Le Pen, distrusă de cuplul Pécresse - Zemmour“

„În Franța, Valérie Pécresse și Éric Zemmour rezonează enorm pe o linie conservator-naționalistă care o distruge pe Marine Le Pen. Aceasta din urmă e dusă spre extremă, spune că scoate Franța din NATO. Ea, marea gaullistă, repetă pașii marelui Charles de Gaulle, ai marii generații ai celui de-al Doilea Război Mondial.  A ajuns Marine le Pen să repeta pașii lui de Gaulle. Problema lui Macron nu este Marine Le Pen, ci acest cuplu care rezonează fundamental, Pécresse - Zemmour.“, a conchis H.D. Hartmann.

Jocul diplomatic făcut de Macron la Moscova

H.D. Hartmann a vorbit și despre succesul diplomatic pe care Macron l-a avut la Moscova:

„Președintele francez a spus că nu există securitate în Europa dacă nu există securitate pentru Federația Rusă. Această frază a ridicat multe semne de întrebare (...). A fost cumva o propunere pentru Vladimir Putin, pentru că era cam zâmbitor și președintele rus?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Macron s-a dus la Kremlin de la Versailles, s-a dus între două palate. Aceasta e o formă de negociere diplomatică a Franței. Realitatea este limitativă. Există cumva securitate și stabilitate în Europa dacă Rusia e nemulțumită sau există securitate pentru Rusia dacă Europa e nemulțumită? Fraza este atât de ambiguă încât permite, în buna tradiție diplomatică franceză, înțelegeri diferite (...)“ (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Singurul lider mondial care s-a întâlnit cu Putin de 12 ori în 13 ani. Hartmann: Trebuie să ne pună pe gânduri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel