EXCLUSIV  Simbolistica întâlnirii Putin - Macron. Hartmann: Nu a fost întâmplător! Detalii care pun pe gânduri / video

Sursă foto: Facebook Vladimir Putin
Sursă foto: Facebook Vladimir Putin

Invitat la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H.D. Hartmann a vorbit despre recenta întâlnire dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

În urmă cu două zile, Emmanuel Macron, președintele Franței, s-a întâlnit, la Moscova, cu președintele rus Vladimir Putin (vezi AICI). S-a vorbit foarte puțin de locul ales de liderul de la Kremlin pentru discuțiile cu președintele francez, sala în care a fost primit cel din urmă având o imensă încărcătură istorică. Astfel, în cadrul emisiunii Geostrategica, de la DC News, H.D. Hartmann, analist de politică externă, a prezentat elementele care i-au adus lui Putin un plus în discuția cu Macron:

„Cei șase metri, distanța la care au stat Vladimir Putin și Emmanuel Macron, sunt Covid oblige, cum se spune (situația medicală obligă). În spatele lui Putin era statuia țarului Alexandru, cel care l-a bătut măr pe Napoleon în celebra campanie a sa din Rusia. Plus de acest lucru, sala aleasă a fost cea în care s-au semnat documentele de pace, armistițiul dintre Rusia Țaristă și Imperiul Napolenian din acea perioadă. Așezările nu au fost întâmplătoare.

A fost o discuție între două puteri nucleare. Franța e puterea nucleară a UE și ea s-a dus acolo pentru a prezerva dreptul Uniunii Europene de a discuta cu Rusia în această stare foarte tensionată, în această amenințare cu agresiunea la adresa Ucrainei.

A existat o declarație care i-a iritat pe foarte mulți și care a dus la o reacție destul de stângace. Macron, la conferința de presă, a recunoscut puterea europeană a Rusiei, ceea ce, din punct de vedere propagandistic și al strategiei de îndiguire, de menținere la un nivel cât de cât manageriabil a amenințării ocupării Ucrainei, a fost foarte important. Noi am uitat că Rusia nu e putere asiatică, cât e putere europeană. (...). Macron afirmă că Rusia e putere europeană și orice amenințare a Rusiei la adresa unui stat european reprezintă o amenințare la adresa stabilității întregului continent european. El s-a la nivel de egalitate și a recunoscut Rusiei statutul de putere europeană“, a spus H.D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI   -  Politico: Macron a intrat în bârlogul ursului și a fost sfârtecat. Putin a transmis Ucrainei un mesaj preluat dintr-un cântec obscen

Macron, după discuțiile cu Putin: Trebuie să evităm cu orice preț un nou război în Europa

Trebuie să evităm cu orice preț un nou război în Europa. Este declarația președintelui francez, Emmanuel Macron, făcută în cadrul vizitei oficiale de la Moscova. El a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza din Ucraina și a subliniat necesitatea soluționării conflictului prin dialog.

"Trebuie să începem să construim un răspuns colectiv, comun pentru Rusia și restul Europei. Un răspuns util este un răspuns care permite evitarea unui război și construirea unor elemente de încredere și stabilitate pentru toată lumea", a spus Macron.

Macron susţine că, în această situație critică, se așteaptă ca ambele părți să facă un pas în întâmpinare. Iar președintele rus, Vladimir Putin, s-a tutuit cu Macron și a ținut să-l laude pentru implicare, însă a sugerat că vede lucrurile diferit față de preocuparea comună, și anume criza de securitate din zona Ucrainei.

"Avem o preocupare comună cu privire la ce se întâmplă în domeniul securității în Europa. Vreau să-ți mulțumesc pentru că Franța participă constant la găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Știu că tu ai propria viziune și sunt cu adevărat bucuros că s-a ivit ocazia să ne întâlnim și să o discutăm", a precizat Putin (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -   Putin - Macron, întâlnire. Chirieac: Rusia face Europei acest cadou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel