Politico: Macron a intrat în bârlogul ursului și a fost sfârtecat. Putin a transmis Ucrainei un mesaj preluat dintr-un cântec obscen

Publicația Politico notează faptul că Emmanuel Macron a fost sfârtecat în bârlogul ursului grizzly, făcând referire la întâlnirea de ieri dintre președintele Franței și președintele Rusiei.

După mai bine de cinci ore de discuții cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova (citește AICI), nu exista nicio îndoială că Emmanuel Macron a intrat în bârlogul ursului grizzly și a fost sfârtecat.

Cu peste 100.000 de soldați ruși și cu arme puternice masate la granița cu Ucraina, președintele francez și consilierii săi au insistat că, printre liderii occidentali, Macron e singurul capabil să-l convingă pe Putin să urmeze o cale de detensionare a situației.

În schimb, Putin a ales calea sfidării, declarând că Crimeea este a Rusiei și că dacă Ucraina ar intra în NATO, țările europene ar fi „automat” în război cu Rusia. Arătând cu degetul spre un reporter francez, Putin a spus că „Rusia este o superputere militară și o superputere nucleară” și a avertizat: „Nu vor exista câștigători, iar voi veți fi atrași în acest conflict împotriva propriei voastre voințe”.

CITEȘTE ȘI   -  Ministrul Apărării din Bulgaria respinge prezența suplimentară a NATO în țară: Rusia nu reprezintă o amenințare

Remarcă la adresa Ucrainei

Președintele Federației Ruse și-a bătut joc de afirmațiile repetate ale liderilor occidentali potrivit cărora NATO este o „alianță defensivă“, invocând operațiunile din Serbia, Afganistan, Siria și Libia ca dovadă că aceste precizări sunt false. Acesta și-a susținut în continuare afirmația că Revoluția din Ucraina, din 2014, a fost o „lovitură de stat“.

Putin a acuzat guvernul ucrainean că încearcă să rezolve războiul separatist din estul Ucrainei prin „mijloace militare“, iar apoi și-a bătut joc de Kiev oferindu-se să acorde azil politic fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko. Acesta din urmă a fost acuzat de trădare în legătură cu vânzările de cărbune despre care procurorii spun că au contribuit la finanțarea separatiștilor susținuți de Rusia.

Președintele rus a insistat asupra faptului că guvernul ucrainean ar trebui să fie forțat să pună în aplicare prevederile acordurilor de pace de la Minsk. Acesta a citat chiar un vers dintr-un cântec obscen ce face aluzie la viol și necrofilie: „Fie că îți place sau nu îți place, îndură, frumusețea mea“, a spus Putin, făcând referire la Ucraina.

CITEȘTE ȘI   -  Invadarea Ucrainei mai dificilă decât pare. Ce au spus înalţii funcţionari ruşi interceptaţi de serviciile americane

Vizita lui Macron a amintit de umilința la care a fost supus Josep Borrell

Eșecul lui Macron de a răspunde la diferitele declarații provocatoare ale lui Putin amintește de o vizită dezastruoasă la Moscova, de anul trecut, a șeful politicii externe a UE, Josep Borrell. Atunci, în timpul declarațiilor de presă alături de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, Uniunea Europeană a fost criticată ca fiind „un partener nesigur”.

Efortul președintelui francez de a demonstra preocuparea profundă pentru nevoile și interesele Rusiei a fost, de asemenea, în contrast puternic cu declarațiile președintelui american Joe Biden, care s-a întâlnit luni cu cancelarul german Olaf Scholz la Washington. Casa Albă a avertizat în mod clar că gazoductul Nord Stream 2, care merge din Rusia până în Germania, nu va fi pus în funcțiune dacă Rusia atacă Ucraina, scrie Politico.

CITEȘTE ȘI   -  Macron, după discuțiile cu Putin: Trebuie să evităm cu orice preț un nou război în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel