Macron, după discuțiile cu Putin: Trebuie să evităm cu orice preț un nou război în Europa

Ieri, Emmanuel Macron, președintele Franței, a avut o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin. Cel dintâi și-a exprimat convingerea că trebuie evitat cu orice preț un nou război în Europa.

Trebuie să evităm cu orice preț un nou război în Europa. Este declarația președintelui francez, Emmanuel Macron, făcută în cadrul vizitei oficiale de la Moscova. El a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza din Ucraina și a subliniat necesitatea soluționării conflictului prin dialog.

"Trebuie să începem să construim un răspuns colectiv, comun pentru Rusia și restul Europei. Un răspuns util este un răspuns care permite evitarea unui război și construirea unor elemente de încredere și stabilitate pentru toată lumea", a spus Macron.

Macron susţine că, în această situație critică, se așteaptă ca ambele părți să facă un pas în întâmpinare. Iar președintele rus, Vladimir Putin, s-a tutuit cu Macron și a ținut să-l laude pentru implicare, însă a sugerat că vede lucrurile diferit față de preocuparea comună, și anume criza de securitate din zona Ucrainei.

"Avem o preocupare comună cu privire la ce se întâmplă în domeniul securității în Europa. Vreau să-ți mulțumesc pentru că Franța participă constant la găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Știu că tu ai propria viziune și sunt cu adevărat bucuros că s-a ivit ocazia să ne întâlnim și să o discutăm", a precizat Putin.

Săptămâna viitoare, un alt lider european va pleca la Moscova. Cancelarul german, Olaf Scholz, va încerca să ajungă la un acord cu Vladimir Putin. Tensiunile în jurul Ucrainei continuă să crească, după ce Rusia a masat aproximativ 130 de mii de militari la graniță, în încercarea de a pune presiuni pe SUA și NATO. Asta a dus însă doar la întețirea tensiunilor. Statele Unite au dislocat trupe suplimentare în țările partenere din Europa de Est, iar exemplul a fost urmat și de alte state. Astfel, Marea Britanie și Germania au anunțat că vor trimite câte încă 350 de militari în Polonia, respectiv Lituania și au promis că vor susține în continuare Ucraina. Autoritățile de la Kiev au anunțat că partenerii externi le-au oferit deja peste 1000 de tone de armament și muniții în valoare totală de peste 1,5 miliarde de dolari, scrie Publika.

Cancelarul german Olaf Scholz îi primește marţi la Berlin pe președinții Franței și Poloniei pe tema situației din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz urmează să îi primească marţi la Berlin pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele polonez Andrzej Duda pentru discuţii despre criza ucraineană, a confirmat o reprezentantă a guvernului german, potrivit DPA şi Reuters.

Scholz i-a invitat pe cei doi şefi de stat să ia parte la o întâlnire în cadrul aşa-numitului format 'Triunghiul de la Weimar', a afirmat la Berlin purtătoarea de cuvânt adjunct a guvernului german, Christiane Hoffmann.

"Discuţia se va concentra pe situaţia din interiorul şi din jurul Ucrainei", a declarat ea presei.

Întrevederea survine după vizita lui Scholz la Washington, unde urmează să se întâlnească luni cu preşedintele american Joe Biden, scrie Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel