Putin, întâlnire cu Macron la Moscova: Rusia şi Franţa, preocupări comune în materie de securitate

Facebook Vladimir Putin
Facebook Vladimir Putin

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a transmis că Rusia şi Franţa au preocupări comune în ceea ce priveşte securitatea Europei, la întâlnirea cu Emmanuel Macron. 

"Vreau să subliniez din nou că împărtăşim preocupările referitoare la ceea ce se întâmplă în Europa în materie de securitate. Aş vrea să vă mulţumesc pentru faptul că Franţa participă de fiecare dată în modul cel mai activ la procesul de elaborare a unor soluţii de principiu", a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass, cu ocazia întrevederii cu Emmanuel Macron.

"Observ ce eforturi depun actualul Guvern francez şi preşedintele Franţei pentru a rezolva criza legată de problemele privind asigurarea în mod egal a securităţii Europei printr-o perspectivă de termen lung şi pentru a aborda problemele referitoare de rezolvarea crizei din sud-estul Ucrainei", a subliniat Vladimir Putin.

La rândul său, Emmanuel Macron i-a spus lui Vladimir Putin, potrivit agenţiei Reuters, că încearcă să identifice "o reacţie utilă, care să permită evitarea războiului şi construirea elementelor de încredere, stabilitate şi vizibilitate", scrie Mediafax.

Autoritățile din Ucraina au neutralizat un grup care se pronunța pentru o lovitură de stat

În Transcarpatia a fost neutralizat un grup de agenți care se pronunța pentru lovitură de stat în Ucraina.

Activitățile grupului au fost coordonate cu Federația Rusă. Pentru a efectua sabotaj informațional, atacatorii și-au desfășurat „celulele” din Donețk până în Transcarpatia și au folosit zeci de conturi false.

Conținutul distructiv a fost repostat de pe site-uri de propagandă rusești și distribuit prin rețelele sociale, inclusiv prin cele interzise în Ucraina.

Activitățile subversive ale agenției inamice au fost coordonate de reprezentanți ai serviciilor speciale ruse. Răspândind apeluri provocatoare, ei au încercat să zdruncine situația politică internă din diferite regiuni ale țării.

Campania a fost organizată de doi localnici. La instrucțiunile „curatorilor” lor, aceștia răspândesc propagandă pentru schimbarea granițelor statului.

Examinarea lingvistică criminalistică inițiată de Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat existența recursurilor publice la acțiuni penale.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel