Autoritățile din Ucraina au neutralizat un grup care se pronunța pentru o lovitură de stat

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile ucrainene au neutralizat un grup de agenți care se pronunța pentru lovitură de stat în Ucraina.

În Transcarpatia a fost neutralizat un grup de agenți care se pronunța pentru lovitură de stat în Ucraina.

Activitățile grupului au fost coordonate cu Federația Rusă. Pentru a efectua sabotaj informațional, atacatorii și-au desfășurat „celulele” din Donețk până în Transcarpatia și au folosit zeci de conturi false.

Conținutul distructiv a fost repostat de pe site-uri de propagandă rusești și distribuit prin rețelele sociale, inclusiv prin cele interzise în Ucraina.

Activitățile subversive ale agenției inamice au fost coordonate de reprezentanți ai serviciilor speciale ruse. Răspândind apeluri provocatoare, ei au încercat să zdruncine situația politică internă din diferite regiuni ale țării.

Campania a fost organizată de doi localnici. La instrucțiunile „curatorilor” lor, aceștia răspândesc propagandă pentru schimbarea granițelor statului.

Examinarea lingvistică criminalistică inițiată de Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat existența recursurilor publice la acțiuni penale.

În cadrul procesului penal, ambii autori au fost informați cu privire la suspiciunea în temeiul părții 1 a art. 110 (încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei) din Codul Penal al Ucrainei, informează serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea transcarpatică, scrie Bucpress.

Tensiuni Ucraina. Macron, nouă discuție cu Biden înainte de întâlnirea cu Putin

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat din nou la telefon duminică seară cu omologul său american, Joe Biden, în cadrul consultărilor sale înainte de a se întâlni luni cu Vladimir Putin privind criza ruso-ucraineană, a anunţat preşedinţia Franţei, notează AFP.

Această convorbire telefonică de 40 de minute s-a înscris într-o 'logică de coordonare', potrivit Palatului Elysee, înainte de vizita preşedintelui francez la Moscova şi apoi, marţi, la Kiev, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Rusia neagă acuzațiile

Emmanuel Macron a indicat că va 'discuta despre condiţiile detensionării' la frontiera cu Ucraina, unde occidentalii acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în vederea unei potenţiale invazii, ceea ce Rusia neagă, afirmând că doreşte numai să îşi garanteze securitatea.

În cursul weekendului, şeful statului francez a discutat cu premierul britanic, Boris Johnson, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi liderii celor trei ţări baltice, preşedintele lituanian, Gitana Nauseda, şi premierii leton, Krisjanis Karins, şi eston, Kaja Kallas (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel