Întâlnire Iohannis-Trump. Radu Tudor: Moment foarte SENSIBIL

Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă
Lucian Pintilie a murit. Radu Tudor, dezvăluire dureroasă

Radu Tudor spune că întâlnire dintre Klaus Iohannis și Donald Trump vine într-un moment sensibil în care se află președintele SUA. Jurnalistul speră totuși că astfel de întâlniri vor deveni normale, iar noțiunea de reuniune "istorică" să dispară din zona diplomației române.  

"Sunt câteva particularități pe care le-aș clarifica: În primul rând nu este vorba despre o vizită istorică, este o vizită normală între doi președinți de state aliate și lucrul acesta o să intre probabil în obișnuința diplomației române. 

Donald Trump este într-un moment foarte sensibil al carierei sale. La doar câteva luni după învestirea în funcția de președinte, este suspectat și anturajul său anchetat pentru relații dubioase cu Rusia. Congresul SUA este într-o frământare foarte puternică în acest sens. Aliații importanți precum Germania, prin vocea cancelarului Angela Merkel a criticat atitudinea SUA. Este un moment destul de complicat. Dacă vreți să glumim, putem spune că Iohannis îi face un favor lui Donald Trump prin vizita aceasta. Frământările din SUA cred că îl vor menține pe Donald Trump într-o zonă controversată," a spus Radu Tudor la Antena 3.

Jurnalistul speră ca președintele României să îl poată convinge pe Donald Trump de necesitatea unei bune colaborări în cadrul NATO. 

"Eu sper ca președintele Iohannis să îi poată insufla omologului său, Donald Trump o mai bună viziune în legătură cu relația transatlantică și în relația dintre aliații europeni și SUA. Să-l convingă totuși că NATO rămâne piatra de temelie a alianței strategice dintre Europa și SUA," a mai spus Radu Tudor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel