Înmormântarea la care au fost aruncate confetti din avion. Slujba, oficiată de Mitropolitul Clujului

Descriere foto:

Înmormântarea unui lider al romilor a reușit să șocheze, după ce, la nefericitul eveniment, și-a făcut apariția un avion, din care au fost aruncate... confetti.

Bulibașa Rudi Varga din Gilău, din județul Cluj, a fost înmormântat lângă Monumentul Eroilor din Gilău, chiar dacă nu a primit acordul Consiliului Local. Pentru trecerea la cele veșnice a decedatului, și-a făcut apariția un avion, din care au fost aruncate confetti, potrivit observator.tv. Familia a vrut să-l îngroape pe Rudi Varga cu onoruri militare, însă cererea nu a fost aprobată.

De asemenea, pe sicriul bărbatului a fost așezat steagul României. Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului și au participat 1.000 de persoane. Pe faţada palatului în care locuia Rudi Varga, familia agățat două banere cu pozele fostului bulibaşă, iar la intrare a fost pus un covor roşu. 

"E bine ca oricărui om să-i dăm cinstea cuvenită"

 

Rugat de presă să comenteze o dispută apărută în urma faptului că familiei lui Rudi Varga i s-a respins, de către Consiliul Local, cererea de a-l înmormânta lângă Monumentul Eroilor din cimitirul din Gilău, mitropolitul a afirmat că este bine ca oricărui om să i se dea cinstirea cuvenită, scrie monitorulcj.ro.

"Orice om are în lumea aceasta și bucurii și necazuri iar atunci când pleacă la Dumnezeu, e bine ca oricărui om să-i dăm cinstea cuvenită. Mai ales că fiica dânsului, urmașii lui, se implică și în viața celorlalți romi. Cred că ar trebui mai mult făcut și pentru minorități. Dumnezeu să îl odihnească și să nea dea, nouă, tuturor, simțământul de a fi mai buni cu oamenii, indiferent de ce etnie ar fi ei", a spus Andrei Andreicuț.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83