ING, OMV, Allianz și alte zece companii europene cer UE sancționarea Ungariei pentru aplicarea unor impozite retroactive abuzive

ungaria
ungaria
Treisprezece companii europene, printre care RWE, Deutsche Telekom, ING și Axa, au cerut Comisiei Europene sancționarea Ungariei pentru aplicarea unor impozite retroactive abuzive.

Ungaria a preluat președinția Uniunii Europene la 1 ianuarie. Începe această perioadă cu o cerere de sancționare a sa din partea grupurilor energetice germane RWE șo E.ON, Deutsche Telekom, grupul german de asigurări Allianz, banca olandeză ING, grupul de asigurări francez Axa, dar și companiile cehe CEZ și OMV. Alături de alte firme europene, au alcătuit o scrisoare pe 15 decembrie trimisă președintelui Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso, în care îi cer acestuia să convingă Guvernul ungar asupra importanței pe care o reprezintă condițiile legale aplicate investitorilor. Scrisoarea conține 5 pagini și a fost făcută publică recent de cotidianul german Die Welt. Companiile cer clar retragerea impozitelor considerate nedrepte de către reprezentanții acestora.

Deutsche Telekom are, prin filiala sa din Ungaria, Magyar Telekom, pierderi de aproape 100 de milioane de euro în 2010, din cauza aplicării impozitelor retroactive aprobate de executivul de la Budapesta ca măsură de reducere a deficitului public. Cele 13 companii amenință că își vor retrage investițiile din Ungaria dacă situația continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel