Infirmiera de la Oncologie. Mai tare ca judecătoarea cu pantofi albaștri

În urmă cu ceva timp, povestea judecătoarei cu pantofi albaștri a făcut înconjurul Internetului. Judecătoarea a acordat nu mai puțin de trei ore cazului unei mame disperate să-și țină în brațe copilul pe care fostul ei soț nici nu o lăsa să-l vadă. 

Acum, pe rețelele de socializare a apărut o poveste asemănătoare pe rețelele de socializare. Fiica unui pacient internat la spitalul de Oncologie din Tg. Jiu a vorbit depsre infirmiera Livia. Infirmiera care cunoaște fiecare bolnav și fiecare familie.

"A doua noapte în spitalul de oncologie din Tg-Jiu. 
A fost de serviciu infirmiera Livia. Nu stiu cum o mai cheamă pe doamna Livia, dar la cât de puține infirmiere are spitalul, presupun că nu sunt două Livii. 
Doamna Livia a intrat în serviciu zâmbind. Avea câte o glumă pentru fiecare bolnav si cunoștea fiecare familie, ceea ce m-a făcut suspicioasă. Știți voi, "oare cât i-au dat...?" Vecinii din salon au zis că nu i-au dat nimic, dar "așa e ea, cumsecade", ceea ce, în atmosfera generală, părea imposibil. Dar doamna Livia a repornit perfuzia tatei fără să fie nevoie să insist, a mai glumit în stânga, a mai încurajat în dreapta și a plecat să spele coridoarele, căci infirmierele de aici fac și munca femeilor de serviciu. Peste vreo oră s-a întors și s-a apucat să schimbe pampersul bolnavilor, cu o voioșie care te lăsa să crezi că schimbatul ăsta e ceva foarte amuzant.
Bieții bolnavi storsi de ultimele fărâme de viață au redevenit oameni vii pentru o seară, datorită doamnei Livia.
I-am spus: "sunteți primul om bun pe care-l întâlnesc în spitalul ăsta".
A început să plângă. "E foarte greu să fii bun aici", mi-a zis.

CITEȘTE ȘI Povestea judecătoarei cu pantofi albaștri. Avocată, mesaj tulburător

Doamna Livia e dovada că omenia n-are nimic de-a face cu salariul.
Dar doamna Livia se va pensiona curând, iar bolnavii de cancer din Tg-Jiu vor rămâne pe mâna infirmierelor care nu pot deschide gura fără să se răsteasca. 
Haideți să o facem vedetă pe doamna Livia. Haideți să ne concentrăm pe oamenii ca ea din spitale și să-i scoatem în față. Anii în care intreg personalul medical si sanitar, la grămadă, a fost arătat ca fiind criminal ne-au adus aici: spitalele s-au golit de medici, asistente si infirmiere, iar Sistemul ne servește acum scuza: "n-am personal".
Cred că trebuie să reparăm ce am stricat. Trebuie să ne concentrăm pe oamenii buni din sistem, să le arătăm că știm că ei există și că vrem ca ei să fie modelul, nu ceilalți. 
Așadar, oamenii din presă care m-ați căutat ieri: în locul unei noi (deja banale) știri despre un spital sordid, nu mai bine faceți voi un portret al unui om bun? Da, știu, nu e la fel de șocant, dar ar putea fi util pe termen lung să schimbați nițel abordarea.
Căutați-o pe doamna Livia, infirmieră la spitalul de oncologie din Tg-Jiu și urați-i pensie îndelungată.
Nu vă faceți griji, nu primește cadouri"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel