Închisoare pe viaţă pentru o femeie care plănuia un atentat

Inchisoare
Inchisoare

O femeie de 22 de ani a fost condamnată vineri, la Londra, la închisoare pe viaţă pentru planificarea unui atentat la British Museum.

Închisoare pe viaţă pentru o femeie în vârstă de 22 de ani care a planificat un atentat la British Museum, tentativă în care au fost implicate de asemenea mama sa şi sora mai mică, transmite AFP. Pedeapsa pentru Rizlaine Boular mai prevede şi o perioadă de siguranţă de 16 ani. 

Mama sa, Mina Dich, 44 de ani, a fost condamnată la 11 ani şi nouă luni de închisoare, dintre care cinci cu suspendare. Sentinţa în ce o priveşte pe Safaa Boular, sora lui Rizlaine, care completează acest trio feminin inedit pentru un caz de terorism în Regatul Unit, va fi cunoscută la o dată ulterioară. 

În timpul procesului de la începutul lunii iunie, Parchetul a subliniat că Safaa Boular, 18 ani, preconiza atacarea muzeului londonez în perioadă de afluenţă de public utilizând arme de foc şi grenade, pe care le denumise "ananas", relatează Agerpres.

Ea s-a gândit la acest atac după ce a fost împiedicată de poliţie să se alăture logodnicului său în Siria, un luptător al grupării jihadiste Stat Islamic pe care l-a întâlnit online când avea 16 ani şi cu care voia să comită un atentat sinucigaş "ţinându-se de mână". 

Supravegheată de poliţia antiteroristă, ea a fost arestată puţin după moartea logodnicului său, cu care pusese la punct planul atentatului asupra British Museum. Atunci mama şi sora ei, dar şi o prietenă a acesteia din urmă, Khawla Barghouthi, 21 ani, au continuat ideea. 

Ele preconizau să organizeze o "aniversare" pe 27 aprilie, nume de cod pentru a desemna un atac terorist, potrivit acuzării. Cu două zile înainte, Rizlaine Boular şi mama sa au pornit într-o "vizită de recunoaştere" la obiective cheie din Westminster. În ajuns, femeile au cumpărat cuţite şi un rucsac. 

Arestate pe 27 aprilie, ele s-au recunoscut vinovate de infracţiuni teroriste

Pedeapsa pentru Khawla Barghouthi va fi cunoscută pe 22 iunie. "Cele trei femei erau pline de ură şi de o ideologie toxică şi erau hotărâte să comită un atentat. Dacă ar fi reuşit, ar fi putut provoca moartea sau rănirea gravă a unor persoane", a subliniat vineri un oficial al poliţiei londoneze, Dean Haydon, într-un comunicat. 

Acesta este "primul complot terorist în întregime feminin din Regatul Unit legat de gruparea Stat Islamic", a remarcat el la începutul lunii iunie, îngrijorându-se de creşterea numărului tinerilor şi adolescenţilor implicaţi în astfel de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel