Începe distrugerea ALDE. Al doilea atac al cârtițelor la Tăriceanu

Războiul continuă în ALDE. Un atac a fost lansat la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, chiar de unul dintre liderii partidului

”Dragi colegi din tineretul ALDE,

Vă scriu în calitate de vicepreședinte al organizației naționale TLDE, coleg cu voi in forul de conducere al tineretului ALDE. Vă scriu pentru că ultimele săptămâni au atras atenția în mod negativ asupra partidului nostru, considerat de critici un promotor al luptei împotriva justiției și al imoralității.

Sunt, la fel ca voi, stimați colegi, unul dintre tinerii care cred în politica liberală, ale cărei principii fundamentale sunt atât libertatea, cât și egalitatea în fața legii. Nu apăr - și sunt convins că nici voi nu o faceți - corupții sau oamenii lipsiți de moralitate, și cred că la Biroul Politic Național de sâmbătă avem ocazia să demonstrăm tuturor ce fel de politică ne dorim pentru România.

Reuniunea de sâmbătă este un prilej perfect pentru a arăta public că ALDE nu este și nici nu va fi paravanul unor interese personale sau arma politică dușmanilor justiției.

Biroul Politic Național al Tineretului ALDE are dreptul – ba chiar obligația! – să asume public, prin vot deschis, un set de principii, așa cum orice partid serios și onest trebuie să o facă. Urmează alegerile parlamentare, cel mai important moment electoral al democrației, iar ALDE trebuie să ofere cetățenilor o opțiune cinstită de vot. ALDE trebuie să ofere liste curate, dincolo de orice dubiu de corupție sau conflict de interese.

Vă propun, dragi colegi, să adoptăm la reuniunea BPN de sâmbătă o serie de criterii de integritate în vederea alcătuirii listelor pentru parlamentare. Sunt criterii rezonabile, aplicabile, care, odată votate și asumate, vor demonstra ce fel de candidați ne dorim cu adevărat. Nu putem demonta acuzația de dușmani ai justiției, o acuzație ce ni se aduce constant, decât adoptând următoarele principii.

ALDE nu trebuie să accepte pe listele sale niciun candidat urmărit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis în judecată sau condamnat pentru fapte de corupție, asimilate corupției, incompatibilitate sau conflict de interese.

Doar printr-o astfel de selecție, stimați colegi, ALDE va demonstra cu adevărat, tuturor, care e profilul moral al tipului de politician pe care îl promovează. Datoria noastră, ca tineri politicieni, ca oameni care se pregătesc să facă politică, e să dăm semnalul unui nou început pentru politica românească: un început corect cu oameni care nu sunt nici măcar suspectați de fapte penale.", a fost mesajul lui Cătălin Frangulea, Vicepreședinte tineretului din ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel