Tragedie Piatra Neamț. Rafila, vizibil afectat, cu ochii în pământ: De-asta am făcut această opţiune politică!

Cu ochii în pământ și vizibil afectat de mărturiile celor care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, Alexandru Rafila a spus de ce a intrat în politică.

Rudele a două victime de la Piatra Neamţ au intrat în direct la "Sinteza Zilei", în această seară, pentru a vorbi despre tragicul eveniment. O tânără care şi-a pierdut bunicul în incendiul de la spital, studentă la medicină, a spus că singurul lucru pe care şi-l doreşte în acest moment este să plece din România. Alexandru Rafila şi-a găsit cu greu cuvintele.

"Cred că sunt două lucruri pe care le-am învăţat de la domnul Gavril (n.r soțul Tatianei, femeia moartă în incendiu): muncă şi dragoste. Cred că acest lucru este foarte important ca mesaj, asta avem de făcut. Iar pentru colega mai tânără, cred că este vorba despre o senzaţie de neputinţă în faţa unui sistem în care sunt foarte mulţi oameni buni şi în care nu ne găsim locul. Noi am încercat să mărim salariile medicilor ca un soi de panaceu universal la dorinţa acestor tineri să părăsească ţara. Ea nu părăseşte ţara pentru că nu are suficienţi bani, ci pentru că trăieşte într-un sistem care nu poate să răspundă respectului de care ar trebui să se bucure ca medic în societate. Şi cred că găseşte în alte părţi toate aceste lucruri.

"Este greu să nu spui lucruri adevărate"

Este şi greu să nu spui lucruri adevărate după astfel de mărturii. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am făcut această opţiune politică. Ca să încerc. Mai sunt câţiva colegi care, probabil, vor încerca. Nu din PSD, nu are nicio legătură cu apartenența politică. Eu sunt convins că în Parlament vor ajunge şi oameni de bună credinţă, care vor încerca să schimbe lucrurile. Dispariţia dezbaterii politice în aceste momente de cumpănă legat de acest episod cred că este esenţială.

Mi se pare incredibil să ajungem la dezbateri de natură politică pentru nişte subiecte care ţin de existenţa noastră şi de viitorul acestor tineri pentru că sunt mulţi şi din alte domenii care au o opţiune similară. Cred că trebuie să încercăm să facem lucrul ăsta pentru tinerii din România, să le dăm o speranţă. Pe bătrâni să îi protejăm. Este singurul lucru pe care îl putem face", a spus Alexandru Rafila, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel