Înalt oficial, apel de ultimă oră: Sper că aceasta îi va trezi pe liderii europeni

Șeful diplomației austriece Sebastian Kurz a făcut apel la Uniunea Europeană "să deschidă ochii", spunând că transportul cu autobuzul a mii de imigranți de către Ungaria până la frontiera cu Austria arată că "Europa este un bazar".

"Deși, slavă Domnului, această problemă a putut fi rezolvată într-un mod umanitar ieri seară (n.r. — vineri), trebuie să deschidem ochii pentru a vedea că Europa este un bazar în acest moment", a declarat ministrul Sebastian Kurz la sosirea la o reuniune a miniștrilor de externe din UE la Luxemburg.

"Sper că aceasta îi va trezi" pe liderii europeni, deoarece "nu se poate continua astfel", a adăugat el.

Austria se pregătește să primească mii de imigranți blocați în Ungaria, care a decis vineri seară să-i transporte cu circa 100 de autobuze spre punctele de frontieră austriece, pentru a pune capăt unei situații devenite de neconceput, în special în jurul gării Keleti din Budapesta.

O parte dintre acești imigranți urmează a-și continua drumul spre Germania, care a anunțat că nu îi va trimite pe refugiații sirieni înapoi în țara în care au intrat în UE, așa cum prevede Acordul Dublin.

"Cei care cred că este suficient să aștepți pentru ca problema să se rezolve se înșală. Cei care cred că iarna va regla problema pentru că se va reduce numărul (de imigranți) au probabil dreptate în ceea ce privește ruta mediteraneeană spre Italia, dar nu în ceea ce privește ruta Balcanilor de Vest", a atras atenția Kurz, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: UE, situație fără precedent. "Rusia își freacă mâinile", spune Adrian Niculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel