33 de instituţii de teatru din Bucureşti şi din ţară au programat – sub semnul solidarităţii de breaslă – spectacole ale căror încasări se direcţionează către Fondul de Solidaritate Teatrală.
Primul mesager ales să fie mesagerul acestui important demers social a fost Dorina Chiriac.
Într-un mesaj emoţionant şi sincer, aceasta a mărturisit adevărul – credinţa pentru fiecare artist: "Retragerea din scenă înseamnă retragerea din viaţă."
"Lumea în care trăim a aşezat absurd artistul în rând cu alte ocupaţii din care te retragi la timp, pentru odihna binemeritată. Artistul nu îşi caută odihna. Lumea trebuie să-şi schimbe atitudinea. Dar până atunci, putem să reparăm. Eu pot şi poți şi tu! Te aştept la teatru!
Eu voi fi acolo!"
Dorina Chiriac este Micul Prinţ în spectacolul cu acelaşi titlu, programat recent la Teatrul de Comedie din Bucureşti în cadrul Campaniei „Artiştii pentru artişti”.
"Cumpără un bilet la spectacolele din programul Campaniei UNITER Artiştii pentru Artişti şi vei fi început chiar tu schimbarea !" spune Dorina Chiriac.
UNITER asta încearcă de 16 ediţii încoace. Nu mai departe de anul trecut, suma de 91.200 lei, provenită din vânzarea de bilete şi donaţii, a fost baza financiară a suportului oferit artiştilor cu probleme de viaţă.
UNITER, este motivat de astfel de realităţi să meargă mai departe.
"Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească dupa marea îndepărtată, nesfârşită" (Micul Prinţ de Antoine de Saint Exupéry)
Până la finalul lunii, 21 de spectacole ale teatrelor din Bucuresti şi din ţară îşi aşteaptă publicul cu drag şi încredere în acţiunea de caritate căreia i s-au alăturat.
Credit foto: Dragoș Ivan
Mesagerul acestui important demers social, Maia Morgenstern, şi ea Ambasador al Campaniei Artişti pentru Artişti, ştie multe despre acest program, pentru că este un om dedicat unei cauze pe care a susţinut-o încă de la începuturile ei.
În 2004 făcea parte din spectacolul produs de UNITER Lumea-ntreagă e o scenă, iar oamenii sunt doar actori, iar în 2013-2015 a participat la spectacolul-eveniment Clipe de viaţă.
"Personal, m-am alăturat acestui demers dintotdeauna, pentru că eu cred în această cauză. Cred că artiştii noştri mari, în vârstă, aflaţi în dificultate, au mare nevoie de susţinerea noastră, a tuturor", mărturiseşte actriţa.
Maia Morgenstern este directorul Teatrului Evreiesc de Stat care se va implica în Campanie cu spectacolul DIBUK, scenariul şi regia Chris Simion-Mercurian, pe care sunteţi invitaţi să-l vedeţi miercuri, 29 martie, la ora 19.00.
Un spectacol în cadrul Campaniei Artiştii pentru artişti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu