În ce bloc stă Raed Arafat: Nu e ca în Finlanda

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus în ce bloc stă pentru a explica mai multe despre adăposturile de protecție civilă.

În contextul în care a vorbit despre starea adăposturilor de la blocuri, Raed Arafat a spus și cum este situația din imobilul în care stă.

„Legal, poți să ții diferite materiale în adăposturi, dar în momentul în care ai primit avertizarea să-l evacuezi, trebuie să o faci în 24 de ore maximum. Legislația prevede că pot fi materiale în adăposturi, dar materiale care pot fi evacuate foarte rapid. Au fost tot felul de controale, în ultima vreme, pentru a se asigura că adăposturile pot fi puse în funcțiune cât mai rapid posibil.

Eu stau într-un bloc construit în perioada 2011-2012 și are adăpost în subsol. Poate fi folosit de locatarii blocului și este gol să știți. Oricum nu este un loc plăcut, adică nu este ca în Finlanda unde adăposturile sunt niște locuri unde copiii să nu se streseze. La noi, este doar o zonă care te protejează, dar nu este organizat într-un mod plăcut. Poate vom schimba această mentalitate și ne vom pregăti mai bine în viitor”, a zis Raed Arafat la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

Pe site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se regăsește lista adăposturilor de protecție civilă existente la nivel național: https://www.igsu.ro/Resources/Documente_Generale/Situatia_adaposturilor_de_protectie_civila.pdf

Prin intermediul aplicației DSU pentru telefoane mobile, care are rolul de a pregăti populația să facă față situațiilor de urgență, prin accesul la informații, alerte și educație, în secțiunea INFO UTILE puteți selecta opțiunea Adăposturi de protecție civilă, unde veți regăsi o hartă interactivă cu datele de identificare ale acestor adăposturi.

Aplicația este disponibilă în Apple Store și în Google Play.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel