Imagini spectaculoase care îți taie răsuflarea. Marea de nori și crestele înzăpezite ale Carpaților în lumina rece a iernii / FOTO

Imagini spectaculoase care îți taie răsuflarea. Marea de nori și crestele înzăpezite ale Carpaților în lumina rece a iernii  /  Sursă foto: Facebook Alexandru Narcis Popescu
Imagini spectaculoase care îți taie răsuflarea. Marea de nori și crestele înzăpezite ale Carpaților în lumina rece a iernii / Sursă foto: Facebook Alexandru Narcis Popescu

Mai mulți turiști au surprins imagini impresionante în Carpații Meridionali.

Mai mulți turiști au mers, zilele acestea, într-o drumeție în Munții Căpățânii, parte a grupei montane Parâng din Carpații Meridionali. Pe lângă spectaculozitatea peisajului, care efectiv îți taie răsuflarea, drumeții au surprins și celebrul fenomen „marea de nori“, datorat temperaturilor ridicate din zonele înalte. Astfel, în timp ce în zonele joase și depresionare persistă ceața, pe culmile munților aerul este rarefiat și cerul senin.

În acest fel, munții apar ca niște insule ce se ridică din „marea de nori“ aflată la altitudini mai joase. Au fost fotografiați Munții Parâng, Făgăraș, Cozia, Iezer-Păpușa, Leaota și Bucegi.

În același timp, menționăm că, din cauza temperaturilor ridicate de la altitudinile mari, riscul de avalanșă este mai crescut, iar turiștii trebuie să-și adapteze traseul luând în considerare acest factor. 

Munții Bucegi, văzuți din București în ziua de Crăciun

În ziua de Crăciun, un fotograf a reușit să surprindă Munții Carpați din București. Imaginea este imortalizată în cartierul Militari, în vestul Capitalei, iar în plan îndepărtat se întrevăd Munții Bucegi, Munții Baiului și valea Prahovei.

Nu este pentru prima dată când Carpații sunt fotografiați din București. Deși observarea acestora nu este dificilă, în special din vestul și nordul Capitalei, e nevoie să fii într-o clădire înaltă pentru a putea vedea Carpații. De asemenea, e foarte important ca atmosfera să fie rarefiată. Smogul poate afecta vizibilitatea, iar observarea Carpaților din Capitală devine mai dificilă.

În mod normal, din partea de vest a Capitalei mai pot fi văzuți Munții Leaota, Munții Iezer-Păpușa și, cu puțin noroc, Munții Făgăraș (vezi imaginea AICI).

Şeful Salvamont Sibiu, sfaturi pentru turiştii care merg pe trasee iarna. Ce nu trebuie să lipsească din rucsac

Dan Popescu, directorul Serviciului Public Salvamont Sibiu, a explicat ce trebuie să facă turiştii care vor să meargă pe trasee montane iarna, după ce la altitudini mai mari de 1800 m a început să ningă. 

„În primul rând, turistul trebuie să ia în considerare că ziua s-a diminuat. Noaptea vine mai devreme, trebuie să avem obligatoriu la noi lanternă frontală. Chiar dacă facem un traseu scurt, estimat la 2-3 ore, se pot întâmpla lucruri neprevăzute şi e bine să avem o lanternă frontală cu baterii de rezervă la noi. Trebuie ca bateria telefonului să fie încărcată şi să încercăm să o economisim, pentru că bateria se descarcă mai repede la frig. 

Înainte de a planifica astfel de călătorii, mai ales în zone de altitudine mai mare, trebuie să verificăm prognoza meteo. Dacă avem dubii sau întrebări despre traseu, putem apela numărul 0-SALVAMONT, pentru a ne face legătura cu formaţiile de salvamont din zona respectivă şi să cerem informaţii asupra traseelor (...)“ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel