Imagini șocante din Jandarmeria Călărași. Mesaj cutremurător

Jandarmeria Călărași a publicat, pe pagina de Facebook, realitatea în care trăiesc 70 de jandarmi. Imaginile vorbesc de la sine. 

Iată mesajul publicat pe pagina sa de Facebook de Jandarmeria Călărași

"Aceste imagini vă pot afecta emoțional. A nu se urmări de către minori

Această postare nu va conține prea multe cuvinte ci imagini. Sunt cele reale, locul unde peste 70 jandarmi muncesc. Este locul intitulat pe nedrept "grup social" al mascaților din Jandarmeria Călărași.

Este locul unde peste 70 de bărbați din cadrul Detașamentului de jandarmi mobil care lucrează în ture își fac necesitățile (încearcă) fiziologice. Tot aici frecventează și alți colegi de ai lor de la alte detașamente cum ar fi cel de pază obiective sau cel de pază conducte petroliere.

Încăperile descrise în continuare nu se compară nici pe departe cu cele din Pușcărie.

Vasele de WC turcesc tip 533 au fost montate prin 1965 și echipează cele 3 cabine. Ultima vopsire a fost prin 2006 la un Control de fond, când peste mizerie s-a dat un strat de vopsea. Mirosul este de nesuportat canalizarea nefuncționând din cauza lipsei apei. Părțile inferioare ale ușilor nu mai există, s-au tăiat din cauza ruginei, așa că ocupanții cabinelor își prezintă vizitatorilor organele genitale.Jgheabul din ciment a fost construit drept pișoar, dar din motive de reducere a consumului de apă a fost dezafectat. La cei 70 de bărbați singura chiuvetă funcțională este de fapt un furtun racordat la singurul robinet funcțional. Cu acesta se spală autospecialele mascaților, WC –urile după folosire și tot de la acesta se poate spăla pe mâini. Ultima reparație a chiuvetelor a fost prin 2000 ele nemaiavând baterii ori racorduri la apă și canalizare. 

Despre dușuri la Jandarmeria Călărași nu poate fi vorba.

După orele de antrenament la Sala de forță, pregătirea fizică obligatorie sau venirea din patrulările de peste 4 ore – jandarmii nu au unde să se spele. Așa că ei sunt obligați să se suporte unul pe altul în mirosuri grele de transpirație inclusiv când servesc (încearcă să servească masa). Locul de servit masa este și el alt focar se infecție pe care nu l-am fotografiat fiind într-un spațiu cu regim special. Este compus din 2 mese vechi, jegoase, scorojite și fără vreo față de masă, slinoase pe care nu se poate pune direct mâncarea. Jandarmii stau pe niște bănci de trupă la fel de mizerabile. Scaunele și condiții igienice nu există decât la biroul ofițerilor. Acolo aceștia se mai bucură de odihnă într-un pat.

Camera subofițerilor jandarmi este o încăpere 30 metri/10 metri văruită acum vreo 15 ani, cu pereții crăpați astfel încât prin aceștia poți băga mâna. Corpurile de iluminat sunt majoritatea nefuncționale unele atârnând de tavan. Pe pereți mai atârnă un montaj de țevi destinate încălzirii. Ferestrele de lemn nu se închid, iar pe ele jandarmii au montat folie de plastic. Aerisirea spațiilor este inutilă. Aici jandarmii mănâncă, au vestiarele și Sala de forță. Tot aici ei se pregătesc cu legislația, ori au loc unele comunicări de ordine. Este spațiul pe care mulți se bucură când îl părăsesc și pe care îl evită pentru a nu duce boli transmisibile acasă.

Acest focar de infecții este locul de muncă al jandarmilor călărășeni (al unora) respectiv al celor cu care vă întâlniți zilnici pe străzi, al celor care asigură ordinea și liniștea publică. Jandarmii au raportat aceste stări negative noului comandant (pus la dispoziție și apoi mutat de la Tulcea) dar nu s-a luat nici o măsură. Se vede clar că nici nu se va lua, noul comandant anunțând public că îl preocupă pensionarea la 15 ianuarie 2016. La această unitate controalele de igienă și activitatea compartimentelor de sănătate și protecție a muncii sunt doar pe hârtie, realitatea fiind ca în fotografii. În aceste condiții unii dintre jandarmi, din lipsa igienei s-au îmbolnăvit repetat de hemoroizi iar alții sunt suspecți de hepatită ori alte boli transmisibile.

Trebuie remarcat vizavi de acestea confortul și condițiile de muncă de la birouri care nu se compară cu cele din imagini. 

Totodată trebuie știut că în magazia de materiale a Jandarmeriei Călărași există vase de WC noi, chiuvete, pișoare, gresie și materiale de construcție pentru a se amenaja aceste spații de foarte mult timp. Nepăsarea și indolența sunt însă la ea acasă la șefii Jandarmeriei Călărași când este vorba de sănătatea subalternilor.

Ca să vă minunați trebuie să știți că preocuparea actuală a comandanților acestei unități de jandarmi este realizarea unui monument religios, respectiv a unui soclu pe care va fi montată o cruce abandonată de Primăria Lehliu. Pentru aceasta cruce s-au efectuat lucrări patriotice de realizare a trotuarelor, betonarea lor, însă pentru reabilitarea grupurilor sociale și de lucru, comandanții unității de jandarmi nu vor să facă nimic.

Crucea de care vorbeam este foarte necesară jandarmilor – fiind locul unde aceștia declară că intenționează să se roage pentru a nu contracta vreo boală în timpul serviciului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel