Imagine inedită: Unchiul lui Kim Jong-un, liderul nord coreean, eliminat

coreea
coreea

O imagine extrem de rară, făcută publică de oficialii din Coreea de Nord, a făcut înconjorul lumii. Unchiul lui Kim Jong-un, eminenţa cenuşie a regimului, considerat numărul doi în ierarhia de la Phenian,  este  înlăturat de pe scaun de către poliţie în timpul unei reuniuni, relatează AFP.

Regimul nord-coreean a confirmat în cursul zilei de luni demiterea influentului unchi, eminenţa gri a regimului, care a fost acuzat că este un insurgent corupt, un bărbat afemeiat şi un toxicoman.

Potrivit agenţiei de presă KCNA, unul dintre principalele canale ale propagandei regimului comunist, Jang a fost demis pentru că a comis "acte criminale" şi a condus un grup "contrarevoluţionar".

 Înlăturarea acestui demnitar şi executarea a doi dintre consilierii săi apropiaţi au fost anunţate săptămâna trecută de serviciile de informaţii sud-coreene.

 Televiziunea publică - singura existentă în Coreea de Nord - a difuzat două fotografii ale lui Jang Song-Thaek, unde poate fi văzut cum este smuls din scaun de doi bărbaţi în uniformă, în timpul a ceea ce pare a fi o adunare politică, sub privirile înmărmurite ale înalţilor demnitari.

 Alte imagini, publicate de televiziunea nord-coreeană, îl arată pe liderul Kim Jong-un în timp ce priveşte nonşalant adunarea de pe un podium şi înconjurat de alţi oficiali de rang înalt a partidului, între care Kim Yong-Nam, preşedintele ţării (titlu onorific), şi Choe Ryong-Hae, confidentul liderului nord-coreean.

Jang Song-Thaek, în vârstă de 67 de ani, este soţul surorii lui Kim Jong-il, şi era considerat regent în perioada de tranziţie, în slujba nepotului său.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel