ÎCCJ cere DNA să spună ce implicare a avut SRI în ancheta din dosarul 'Gala Bute'

Scutaru Cristina / 13 apr 2018 / 13:54 Salveaza PDF Comentarii
ÎCCJ
ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri să trimită o adresă către DNA, pentru a preciza dacă SRI a acordat sprijin tehnic procurorilor în ancheta din dosarul 'Gala Bute'.

Instanţa supremă a admis în acest sens o cerere făcută de avocatul fostului preşedinte al FR Box Rudel Obreja, inculpat în dosarul 'Gala Bute'.

Avocatul lui Obreja, Dan Lupaşcu, a depus vineri în instanţă protocolul de cooperare dintre SRI şi Parchetul General, document recent desecretizat. El a solicitat ca procurorii DNA să transmită instanţei dacă au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI în cadrul anchetei din dosarul 'Gala Bute'.

'Emiteţi o adresă către DNA, pentru a ni se comunica dacă a existat un plan de acţiune comună, dacă a fost constituită o echipă de anchetă comună, dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Vrem să beneficiem de dreptul la apărare. După ce primim aceste informaţii ne rezervăm dreptul să cerem anularea acestui protocol. Vrem să vedem dacă efectele protocolului s-au răsfrânt asupra acestui dosar', a spus avocatul.

Acces la protocolul încheiat între SRI şi Instanţa supremă

Pe de altă parte, Dan Lupaşcu a solicitat să aibă acces la protocolul încheiat între SRI şi Instanţa supremă, însă cererea sa a fost respinsă de judecători. În dosarul 'Gala Bute', Rudel Obreja a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani închisoare cu executare. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28