ÎCCJ cere DNA să spună ce implicare a avut SRI în ancheta din dosarul 'Gala Bute'

ÎCCJ
ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri să trimită o adresă către DNA, pentru a preciza dacă SRI a acordat sprijin tehnic procurorilor în ancheta din dosarul 'Gala Bute'.

Instanţa supremă a admis în acest sens o cerere făcută de avocatul fostului preşedinte al FR Box Rudel Obreja, inculpat în dosarul 'Gala Bute'.

Avocatul lui Obreja, Dan Lupaşcu, a depus vineri în instanţă protocolul de cooperare dintre SRI şi Parchetul General, document recent desecretizat. El a solicitat ca procurorii DNA să transmită instanţei dacă au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI în cadrul anchetei din dosarul 'Gala Bute'.

'Emiteţi o adresă către DNA, pentru a ni se comunica dacă a existat un plan de acţiune comună, dacă a fost constituită o echipă de anchetă comună, dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Vrem să beneficiem de dreptul la apărare. După ce primim aceste informaţii ne rezervăm dreptul să cerem anularea acestui protocol. Vrem să vedem dacă efectele protocolului s-au răsfrânt asupra acestui dosar', a spus avocatul.

Acces la protocolul încheiat între SRI şi Instanţa supremă

Pe de altă parte, Dan Lupaşcu a solicitat să aibă acces la protocolul încheiat între SRI şi Instanţa supremă, însă cererea sa a fost respinsă de judecători. În dosarul 'Gala Bute', Rudel Obreja a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani închisoare cu executare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel