Iaşi: Consilierii municipali ai PNL anunţă că au câştigat un proces împotriva primarului Chirica

Consilierii locali ai PNL Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au anunţat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că au câştigat un nou proces împotriva Primăriei Municipiului Iaşi, obţinând punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de Consiliu Local care au fost ignorate de către primarul Mihai Chirica. 

Potrivit comunicatului de presă, procesul a fost intentat în anul 2017 deoarece primarul Mihai Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local proiectele iniţiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iaşi, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunţat o sentinţă în favoarea celor doi consilieri ai PNL. Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanţă să supună dezbaterilor şi votului proiectele ignorate până acum. Aceasta nu este prima victorie în instanţă a reprezentanţilor PNL de la nivelul municipiului Iaşi împotriva Primăriei. Un alt proces care avea ca temă refuzul accesului la informaţii de interes public a fost câştigat de către consilierul local Răzvan Timofciuc.

"Această nouă decizie a instanţei confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoţat oameni certaţi şi cu legea, şi cu bunul-simţ. Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetăţenilor, fie că vorbim de accesul la informaţiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea iniţiativelor pe care aceştia le au? Trei ani de zile primarul Chirica a ţinut proiectele noastre în sertar! Indiferent de majoritatea largă care îl susţine pe 'primarul dizident la putere', respectiv de către toţi consilierii PSD şi ALDE cu care conduce nestingherit oraşul, a abuza de funcţie pentru a ignora total opoziţia nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în faţa microfoanelor presei", a spus prin intermediul comunicatului de presă Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale PNL Iaşi.

La rândul său, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc arată că singura soluţie la abuzul de putere al primarului Mihai Chirica a fost apelul la instanţa de judecată, deşi acest lucru nu reprezintă în nici un caz o normalitate în desfăşurarea activităţii Consiliului Local.

"Suntem un caz unic în ţară, unde noi, consilierii locali, trebuie să umblăm prin tribunale pentru a obliga primarul să ne pună la dispoziţie informaţii de interes public sau pentru a-l obliga să introducă pe ordinea de zi proiectele noastre, ale celor din opoziţie. Primarul Chirica se comportă la fel ca Dragnea, deşi mimează ' conflictul' cu acesta. Este la fel ca Dragnea - autoritar şi înconjurat de o camarilă preocupată doar de îmbogăţirea personală! Toate proiectele noastre sunt scrise pentru a-i ajuta pe ieşeni, şi de aceea este cu atît mai absurdă decizia primarului de a refuza să le dezbată în CL", a mai spus Răzvan Timofciuc prin intermediul comunicatului de presă.

Etienne Ignat, consilier local PNL şi parte în procesul câştigat pe 15 mai, a declarat că multe dintre proiectele blocate de Chirica aveau impact în mediul de afaceri, economie, soluţii de tip smart-city. "În cei aproape 3 ani de mandat, singura logică a primarului a fost să depună toate eforturile prin metode mai puţin ortodoxe de a bloca orice iniţiativă depusă în Consiliul Local. Reamintesc faptul că anul trecut primarul a reuşit sa cheltuie doar 55% din bugetul alocat investiţiilor, fiind incapabil să-şi implementeze proiectele şi să aducă cu adevărat bunăstarea mult dorită de ieşeni", a mai spus consilierul PNL Etienne Ignat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel