Ianukovici pregătește Ucraina de referendum

Președintele ucrainean Viktor Ianukovici este dispus să organizeze un referendum asupra "celor mai importane probleme" din Ucraina dacă va exista o astfel de propunere. În același timp, Ianukovici respinge ideea unei "federalizări" a țării pe care o conduce din 2010.

"Imediat ce acest fapt va avea loc, imediat ce oamenii se vor uni şi vor pune această întrebare, va fi organizat un referendum", a declarat Ianukovici, într-un interviu pentru postul de televiziune Inter, potrivit Mediafax.

Ianukovici nu a precizat că plebiscitul, organizat la nivel național, "se va referi la cele mai importante probleme care preocupă poporul ucrainean", fără însă a da mai multe detalii.

"Nu trebuie să luptăm pentru putere prin vărsare de sânge. Fiecare politician trebuie să fie conştient de responsabilitatea pe care o are", a afirmat Ianukovici, subliniind că "actuala putere are suficiente forţe pentru a face ordine în ţară, dar nu vrem să sufere oamenii nevinovaţi".

Președintele ucrainean consideră că discuția despre federalizarea Ucrainei este inactuală. "Acum nu este timpul potrivit (pentru federalizare - n.r), ea este inactuală", a arătat Ianukovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel